Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van a megtérésnek, ujjá...

Van a megtérésnek, ujjá születésnek, létható jele? Van rá bizonyíték? Bibliai válaszok érdekelnének.

Figyelt kérdés
2014. jún. 8. 16:24
1 2
 11/12 KZitus ***** válasza:

Szervusz

"Újjászületés jele az, hogy amikor valaki valóban, őszintén megtér, tehát behívja Jézust az életébe.....akkor egy radikális életmódbeli, gondolkodásbeli, életminőségbeli, értékrendi, szokásrendi változásnak kell megtörténnie.

Ez tehát a külső jele annak a folyamatnak, ami belülről indul,történik." = ez a megtérésnek a látható jele. Ez a bízonyíték is.

" Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat; én pedig kérni fogom az Atyát, és másik segítőt ad nektek, hogy az örökre veletek legyen, az igazság szellemét, melyet a világ nem kaphat meg, mert nem is látja, és nem is ismeri. Ti ismeritek, mivel nálatok marad, és bennetek van." János 14:15-17

János 15:9, 10

" Ahogy az Atya szeretett engem, és én szerettelek titeket, úgy maradjatok meg a szeretetemben. Ha megtartjátok a parancsolataimat, megmaradtok a szeretetemben, mint ahogy én is megtartottam az Atya parancsolatait, és megmaradok a szeretetében."

„Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat” (János 14:15).

2014. jún. 9. 15:49
 12/12 anonim ***** válasza:
egyertelmuen van megvaltozott elet tobbet nem maganak el az ember mit akarsz Uram hogy cselekedjem? Pal apostol szavai is pelda miutan talalkozott az Ur Jezussal a damaszkuszi uton
2014. okt. 10. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!