Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van a megtérésnek, ujjá...

Van a megtérésnek, ujjá születésnek, létható jele? Van rá bizonyíték? Bibliai válaszok érdekelnének.

Figyelt kérdés
2014. jún. 8. 16:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Bibliában nincs újjászületés.
2014. jún. 8. 16:34
 2/12 anonim ***** válasza:

1-nek ajánlom Jézus és Nikodémus beszélgetését: Párbeszédük a Biblia egyik legközpontibb témáját öleli fel: az ember újjászületését (Jn. 3:1-21).

A látható jel: ami te itt érzékelhetsz - nem lehet benne a Bibliában. Van egyébként a szellemi újjászületésnek látható jele - most Pünkösdkor nagyon aktuális a téma is. Úgy lehet érzékelni, ahogy Pál írta: Élek többé már nem én, hanem Krisztus él bennem.

2014. jún. 8. 16:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Nincs, se a Bibliában, sem azon kívül. Épp ezért tartozik a hit tárgykörébe.

Tehát vagy elhiszed, fenntartások nélkül hogy létezik reinkarnáció, és akkor nem keresel rá bizonyítékot (helyesebben kereshetsz, de sok értelme nincs), vagy ha mindenképpen bizonyítékra van szükséged, akkor hagyod a túróba az egész reinkarnációsdit, és kézzelfoghatóbb, valóságosabb dolgok felé orientálódsz.

2014. jún. 8. 16:43
 4/12 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam ,hogy mostanság sokan jelekre csodákra hivatkoznak,hogy csak akkor van igazi megtérés.

Nem nagyon értem,miért kapcsolják össze a megtérést ,ujjászületést,valamilyen jellel.Ezért kérdeztem.

2014. jún. 8. 16:48
 5/12 anonim ***** válasza:

nem is így van- nincs külső jel.. (az újjászületés NEM a einkarnációra vonatk. Sceptic) Ez egy belső, szellemi átalakulás. Erről minden tradíció tud: a "kétszerszületettek", az első három kaszt tagjai kétszer-születettek a beavathatók a misztériumba- de ez volt keleten a beavatottak neve.

Jn 3; 3-tól van erről szó Ez az ember számára a realizáció szempontjából az egyik legfontosabb tanítás!!!

Jn 3; 3

Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked:

ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.

Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?

Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.

Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született.

Felele Nikodémus és monda néki: Mimódon lehetnek ezek?

Na ez az. Mi módon?

2014. jún. 8. 16:57
 6/12 yuda ***** válasza:

Újjászületés jele az, hogy amikor valaki valóban, őszintén megtér, tehát behívja Jézust az életébe.....akkor egy radikális életmódbeli, gondolkodásbeli, életminőségbeli, értékrendi, szokásrendi változásnak kell megtörténnie.

Ez tehát a külső jele annak a folyamatnak, ami belülről indul,történik.

Ellenkezőleg is igaz. Ha valaki úgynevezett megtér, de radikális változás nem történik az életében, nem indul be maga a folyamat, hanem csak színleg, mászóval névlegesen lesz keresztény, de az előbb említett radikális változás nem zajlik le az életében, akkor az képmutatás, vallásos máz.

János evangélium elején úgy fogalmaz Isten igéje, hogy akik befogadják a Világosságot=Jézust a szívükbe, hatalmat=jogot kapnak arra, hogy Isten fiaivá legyenek. Ők azok, akik már nem testtől és vértől születtek, hanem Istentől.

Amennyiben fogalmad sincs megközelítőleg sem arról, amit írtam, akkor feltehetőleg még nem is születtél újjá.

Ezt feltételezi egyébként a kérdésed is, hiszen aki megtér, újjászületik, -nekik van erről egy belső tudásuk, meggyőződésük.

A változást, amiről beszéltem, ne úgy értsd, hogy az ember megtért és mintegy külső utasításokra, vagy izzadságszagú erőfeszítésekre történik.

Úgy zajlik le, hogy az ember Istennel találkozik, Vele van kapcsolatba és örömmel, könnyedén teszi.

Jézus azt mondta, hogy: az én igám könnyű és gyönyörűséges. Ha valaki nem így tapasztalja, akkor ott gond van.

Ha valaki bizonyítani akar, lefojtja magát, külső törvényeknek akar megfelelni, akkor az nem fog sikerülni. Ha ez így sikerült volna, nem lenne szükség az újszövetségre, az újjászületésre, mert egyszerűen csak szabályok betartásával sikerülne, de ez nem így van.

Ha valaki újjászületik, -számára könnyű és gyönyörűséges lesz Istent szolgálni, az Ő akaratát megtenni. Ez egy belülről fakadó igénye az embernek.

Az Istennel való járás megtéréssel kezdődik, majd vízbemerítkezés, Szentlélekbe merítkezés és egy Krisztusi életmód, amelynek célja a Krisztusi érettség, Isten munkatársává lenni.

Ez egy folyamat, amelyben az ember naponkénti Istennel való kapcsolat által rohamosan megváltozik.

persze csak azoknál zajlódik le így, akik átadják teljes életüket az Úrnak.

2014. jún. 8. 18:38
 7/12 A kérdező kommentje:

Az Istennel való járás megtéréssel kezdődik, majd vízbemerítkezés, Szentlélekbe merítkezés...

Ez nekem már bonyolult,a vízkeresztségröl hallottam,de a Szentlélekbe merítkezés az mi,hogyan működik?

2014. jún. 8. 19:55
 8/12 yuda ***** válasza:

Belementünk a közepébe.

Takarékoskodok.

Nem vízkeresztségről beszéltem, mint ahogy a biblia sem arról beszél, hanem bemerítkezés vízbe.

Hallgasd meg és dönts el, igaz, vagy sem. Ha egyetértesz, és igazat adsz Istennek, akkor korrigálnod kell az Ő igazsága miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=0yZzpAvUdGA

Szentlélekbe merítkezés ehhez valemelyst hasonló:

https://www.youtube.com/watch?v=waqaexJLneE

Ha pedig elölről kezdenéd, ami szerintem hasznodra lenne, kezd innen:

https://www.youtube.com/watch?v=wRcDjIqLd0

Ha őszintén keresed Istent, akkor valami különleges fog történni veled, amit úgy hívnak: megtérés.

2014. jún. 8. 20:12
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi,megfogom nézni őket.
2014. jún. 8. 20:21
 10/12 anonim ***** válasza:
A 6. válasz a helyes. :) sokan átéltük már és pont így. :)
2014. jún. 8. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!