Kinek mi a vallasa?
Római katolikus vagyok, DE:
nem értek egyet azzal, hogy a papnak kell feloldoznia a bűn alól. Én hiszem azt, hogy ha teljes szívből, őszinte, igaz bűnbánatot tartok, akkor Isten megbocsátja a bűnömet anélkül is, hogy egy papnak is meggyónnám.
Én keresztény vagyok. Sokan úgy gondolják, hogy ez is csak egy vallás mint a többi, de én ettől az álláspontól inkább elhatárolódnék, mivel nekem hitem van Jézus Krisztusban, akit személyes Megváltómnak, Uramnak és Királyomnak tartok.
Persze keresztényeknél is előfordulhatnak vallásos emberek. Ezek azok akik hetente elmennek istentiszteletre csak úgy, mint a katolikusok vagy mint a jehovatanui. A gond ezeknél a vallásos embereknél az, hogy emberek parancsolatját követik és azt teszik, amit ők mondanak ahelyett, hogy maguk nyitnák ki a Bibliát vagy a szívüket Isten előtt.
Egy pedig hívő maga építi ki a kapcsolatát Istennel.
Egy keresztény hívő el van pecsételve Isten számára (2 Korintusi 1,22), mondhatni egy új teremtés Jézus Krisztusban (2 Korintusi 5,17). A hozzám hasonló keresztényeket pedig akik hisznek, azokat olyan jelek követik, amelyeket mondott is Jézus (Márk 16:17).
Kedves Torba Attila!
Akkor szerinted a keresztényeknek nincs szükségük egy állandó közösségre?
Szerinted elég az, ha megnyitják szívüket Isten előtt?
A közösség nem fontos?
Ezt komolyan kérdezem tőled, mert érdekel a Te értelmezésed.
Természetszerűen nincs vallásom. Lenézem az öncélú, igazolhatatlan konstrukciókat.
Èletszemléletem van, nem vallásom, bár én ezt vallom, ebben hiszek. Családom, szüleim szeretete, mások tisztelete, tevékenységük, munkáik elismerése, az állat és növényvilág tisztelete, barátságok ápolása, sport és egészség szeretet...
De megvetek minden értéket kétségbevonó, lenéző, kirekesztő szemléletet...és hát a vallások ebbe pont beleesnek, egyetlenségüket és kizárólagosságukat hangsúlyozó mivoltuk miatt. Ez az életszemléletem.
Filoszmen!
A leírásod alapján a Te életszemléleted is csak egy konstrukció, és semmivel sem jobb egyik vallásnál sem, hiszen ugyanúgy kirekesztesz mást, ami neked nem szimpatikus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!