Vajon milyen lehetett a magyar nép vallása? Hit rendszere? Van igaz isten?
Ma elgondolkodtam, hogy minden népnek van vallása, amihez ragaszkodik. Nálunk a legfőbb vallás a keresztény.
Vajon az országunk régi hit rendszeri istene milyen lehet?
Hogyan kellene imádkoznom hozzá?
Elhiszem, hogy minden vallás összefonódik, és ténylegesen egy isten van, ennek ellenére mi van akkor, ha van egy csomó vallás, ami mögött egy isteni idealizált kép van, és van a tényleges isten, akihez szinte kevesen imádkoznak. Mi van akkor, ha én is az összefonódott istenhez imádkozok? A pokolra jutok?
Most gondolkodok a vallásokon, és bár mindegyik vallás ugyan azt mondja ki szinte, szóval ha lehet senki sem írjon ilyet: hogy imádkozz ...-hez, mert ő az igaz isten.
Szerintem minden népnek volt saját istene,csak a magyaroknak az istenéről nem lehet semmit sem tudni.
Magyar vagyok, kíváncsi vagyok a régi istenre, hogy pontosabban milyen is volt. Nem imádni akarom meg ilyenek, csak utána olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!