Miért kell valakit a vallása alapján elítélni vagy nevetni rajta?
Gondolom, vannak barátaid a gyülekezetben is, sőt, a barátod is közülük való. Szerintem minden okod megvan rá, hogy elégedett legyél.
A kötekedőkkel ne foglalkozz, sajnos mindig vannak, voltak és lesznek olyan emberek, akik nem bírják elfogadni, ha valaki máshogy gondolkodik, mint ők. A vallással kapcsolatos dolgaidat pedig inkább azokkal a barátaiddal beszéld meg, akik vevők erre, akkor nem érhet kellemetlenség.
Bevallom, velem is előfordult már, hogy kinevettem egy-két vallásost némely megállapítása miatt... De sosem a hite miatt, ezt azért leszögezném. De egyesek olyan kijelentéseket tesznek néha a saját környezetemben is, a Bibliától is elvonatkoztatva, csak hogy megcáfoljanak engem (én biológusnak tanulok, és pár vallásos ismerősöm rendszeresen kritizál emiatt) és a tudományt, hogy azon már nem lehet nem mosolyogni.
Mondok akkor egy példát is, hogy el tudd képzelni. Az evolúció bizonyítékai közül egyik a tenyésztés vagy a nemesítés, ezt most nem részletezném, miért, mert a kérdés szempontjából irreleváns. De a lényeg, hogy egyik ismerősöm, akinek egyébként az apja pap, ezt azzal reagálta le, hogy "a pekingi palotapincsi is érzi belül, hogy ő még mindig farkas, csak épp az emberek miatt összement". Bocsi, ha bunkóság, ha nem, ezen pl nem tudtam nem elnevetni magam :)
Vannak biológus hívők is. Személyesen is ismerek biológust aki hisz, illetve a környezetemben van több dr, de még egyetemi tanár, és professzor is hívőként. Csak azért írtam, mert nincs olyan hogy valaki azért nem hisz mert ő már annyira doktora valamely tudománynak. A hit nem intellektuális meg tudományos műveltség kérdése, hanem szabad döntésen alapszik.
Kedves kérdező!
Ne csodálkozz hogy megvetnek téged a világnézeted miatt. Jézust is gyűlölte a világ. Ne tulajdoníts ennek nagy jelentőséget. A hitet őrízni kell. A világ soha nem fogja a hitedet erősíteni. Ha téged nem is tisztelnek, attól te még mindenkit tisztelj.
Máté 5:11 Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
Kedves Frank N. Stein! Pedig pont Te vagy az, aki kijelenti, hogy ekkora baromságot már rég nem olvasott - most akkor ki is az, aki nem tiszteli a másik véleményét?
Hát igen, ezek a tudósok rettenetesen buták, csak úgy kanyar nélkül bevesznek mindent, amit az egyetemen tanulnak... =)
A Kérdezőnek pedig még mindig azt javaslom, hogy ne törődjön olyanok véleményével, akik nem fogadják el, hogy vannak a világon olyan emberek, akik máshogy gondolkodnak, mint ők!
Neked is ajánlok egy mesét:
Ha bántanak téged, akkor amit tehetsz, hogy kommunikálsz a másik emberrel a probléma megoldásának érdekében.
Van amikor nem lehet megoldani a problémát.
Ennek két oka szokott lenni. Az egyik, hogy rossz a rendszer, a másik, hogy a problémát generáló személyt el kell távolítani. Sokszor nem az a selejt, aki elszenvedi a kiközösítést.
A mai Metropolban szó szerint:
"Az evolúció véget ért. Nem fejlődünk már tovább fizikálisan..."
Tehát az evolúció véges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!