Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus egyházban bűnék...

A katolikus egyházban bűnék számít a maszturbálás?

Figyelt kérdés
2010. jan. 1. 15:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
10%

Mt 5,30

És ha a te jobb kezed bűnre visz téged, vágd le azt és vesd el magadtól, mert jobb neked, hogy egy tagod vesszen el, mintsem egész tested a gyehennára kerüljön.

2010. jan. 1. 17:27
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
2010. jan. 1. 17:28
 13/21 anonim ***** válasza:
20%
Engem a jobb kezem nem vihet bűnre, mert balkezes vagyok. Akkor ezek szerint nekem szabad? Csudijó, megyek és kiverem
2010. jan. 1. 17:36
 14/21 anonim ***** válasza:
20%

17:27-es: jaj... a szokásos idézet ilyenkor.

Tisztázzunk valamit:

1. A kérdés az volt, bűn-e a katolikus egyházban a maszturbálás. Írja ezt valahol, bármelyik más részében a Biblia? Nem. Akkor miből gondolod, hogy az idézett részben a bűn a maszturbálásra utal, mi alapján nevehezheted azt bűnnek? Csakis a neveltetésed alapján, semmi más. Talán logikusabb volna, ha arra gondolnánk, hogy valaki pl. agresszív, verekszik, és ezt megelőzendő levágja a kezét. De nem, neked valahogy mégis csak az önkielégítés jut az eszedbe... Nem véletlen, hogy előtte a szemet is említette, de azzal elég nehéz maszturbálni.

2. Ha ezt a részt komolyan venné ka kersztények, csonka emberek járkálnának körülöttünk. Jézus egyértelműen másra gondolt; arra, hogy a lélek tisztasága fontosabb a testnél.

Mindig furcsa, amikor keresztényeknek kell elmagyaráznom, mit is mondott Jézus...

17:28-as: jó a link; szeretem az érvelési hibák elemzésével tölteni az időmet. :)

2010. jan. 1. 19:11
 15/21 anonim ***** válasza:
20%
Ha templomban csinálod, akkor igen. Máshol nem.
2010. jan. 1. 20:18
 16/21 anonim ***** válasza:
7%

ma 15:18

te tényleg soha nem olvastad a Bibliát? csak az őrtornyokat?

2010. jan. 1. 20:21
 17/21 anonim ***** válasza:
75%

15:53-nak: konkrétan református vagyok.

15:34 voltam

2010. jan. 1. 21:11
 18/21 anonim ***** válasza:

Eredetileg nem akartam írni ide...

de baz, hogy így őrizzük meg az egységünket meg a szeretetenergiáinkat? Ezek tanultak pszichológiát? Tudják hova vezetnek az elfojtott szexuális vágyak? Ha nem rázod ki időnként legjobb esetben is idegroncs leszel.

2010. jan. 2. 00:24
 19/21 anonim ***** válasza:
kedves 20.21 es. de bizony, olvasom, de ezeket nem találtam meg. kirohanásodból arra következtetek, te tudod, hol lelhetők fel ezek a szavak a bibliában. kérlek, oszd meg velünk, mert ez minden eddigi félreértést tisztázna.
2010. jan. 2. 06:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Bűnnek számít. Az Úr 6. parancsolata, a "Ne paráználkodj!" foglalja magában.
2010. jan. 3. 01:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!