A katolikus egyházban bűnék számít a maszturbálás?
Mt 5,30
És ha a te jobb kezed bűnre visz téged, vágd le azt és vesd el magadtól, mert jobb neked, hogy egy tagod vesszen el, mintsem egész tested a gyehennára kerüljön.
17:27-es: jaj... a szokásos idézet ilyenkor.
Tisztázzunk valamit:
1. A kérdés az volt, bűn-e a katolikus egyházban a maszturbálás. Írja ezt valahol, bármelyik más részében a Biblia? Nem. Akkor miből gondolod, hogy az idézett részben a bűn a maszturbálásra utal, mi alapján nevehezheted azt bűnnek? Csakis a neveltetésed alapján, semmi más. Talán logikusabb volna, ha arra gondolnánk, hogy valaki pl. agresszív, verekszik, és ezt megelőzendő levágja a kezét. De nem, neked valahogy mégis csak az önkielégítés jut az eszedbe... Nem véletlen, hogy előtte a szemet is említette, de azzal elég nehéz maszturbálni.
2. Ha ezt a részt komolyan venné ka kersztények, csonka emberek járkálnának körülöttünk. Jézus egyértelműen másra gondolt; arra, hogy a lélek tisztasága fontosabb a testnél.
Mindig furcsa, amikor keresztényeknek kell elmagyaráznom, mit is mondott Jézus...
17:28-as: jó a link; szeretem az érvelési hibák elemzésével tölteni az időmet. :)
ma 15:18
te tényleg soha nem olvastad a Bibliát? csak az őrtornyokat?
15:53-nak: konkrétan református vagyok.
15:34 voltam
Eredetileg nem akartam írni ide...
de baz, hogy így őrizzük meg az egységünket meg a szeretetenergiáinkat? Ezek tanultak pszichológiát? Tudják hova vezetnek az elfojtott szexuális vágyak? Ha nem rázod ki időnként legjobb esetben is idegroncs leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!