A katolikus egyházban bűnék számít a maszturbálás?
MEgkérdeztem egyszer egy papot erről, ő azt mondta, nem
Fellini Amarcordjában viszont van egy ilyen mondata egy tanárnőnek, hogy "Szent Adorján sír, ha magadhoz nyúlsz"
Az, hát. És hogy miért? Csak, mert izé...
Egyszer valaki kitalálta, hogy benne van a Bibliában, és aki ezt elkövetette (Onán) halállal lakolt ezért). Azóta persze rájöttek, hogy a maszturbálásnak hit cselekedet valójában megszakított közülés volt, és nem is közvetlenül ezért kapta a büntetést. De az egyház (egész pontosan a nőtlenségre felesküdött papok) mégis úgy érzi, hogy okosnak kell lennie a gyerekeknevelésében, és álideológiákat kell gyártaniuk a maguk igazolására.
A Biblia nem is említi az önkielégítést.
Az önkielégítés bizonyos esetekben lehet bűn, más esetekben meg szeretetteljes cselekedet. Pl ha házasságban élsz, és ahelyett, hogy a feleségeddel szeretkeznél, inkább magadat elégíted ki, őt meg kihagyod, akkor önző vagy, és ez bűn. Ha viszont a feleséged mondjuk 2 évig külföldön dolgozik, és te azért nyúlsz magadhoz, hogy ne csald meg őt, akkor szeretteljes cselekedet.
Szigorúan véve azonban az önkielégítés a nemi szervek önkényes használata nem nemzés és nem szeretkezés céljára. Amennyire tudom, a katolikus egyház elítéli, de nem számít halálos bűnnek.
Én azonban nem vagyok katolikus, "csupán" más vallású, de keresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!