Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus egyházban bűnék...

A katolikus egyházban bűnék számít a maszturbálás?

Figyelt kérdés
2010. jan. 1. 15:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
69%

igen

bűnnek

2010. jan. 1. 15:17
 2/21 anonim ***** válasza:
42%
a maszturbálás szó a háromság, a purgatórium, a halhatatlan lélek szavak mellett található a bibliában. tehát nincs benne.
2010. jan. 1. 15:18
 3/21 anonim ***** válasza:
20%
"az angyaloknak van egy speciálisan kiképzett csoportja, az úgynevezett reisz-kommandó, akik egész naop azokat a személyeket nézik, akik ilyeneket csinálnak, majd az elkövető adatait átadják szent péternek, aki ezek miatt nem engedi be őket a mennyek kapuján" olvastam valahol. szerintem ilyen nincs. nyílván bűn, de nem halálos. persze, jobb lenne leszokni róla.
2010. jan. 1. 15:21
 4/21 anonim ***** válasza:
21%

MEgkérdeztem egyszer egy papot erről, ő azt mondta, nem

Fellini Amarcordjában viszont van egy ilyen mondata egy tanárnőnek, hogy "Szent Adorján sír, ha magadhoz nyúlsz"

2010. jan. 1. 15:21
 5/21 anonim ***** válasza:
35%
ki az a szent adorján? én még nem olvastam róla a bibliában. meg tudná írni valaki, hol található benne? csak hogy pótoljam ezt a hiányosságomat.
2010. jan. 1. 15:23
 6/21 anonim ***** válasza:
43%

Az, hát. És hogy miért? Csak, mert izé...

Egyszer valaki kitalálta, hogy benne van a Bibliában, és aki ezt elkövetette (Onán) halállal lakolt ezért). Azóta persze rájöttek, hogy a maszturbálásnak hit cselekedet valójában megszakított közülés volt, és nem is közvetlenül ezért kapta a büntetést. De az egyház (egész pontosan a nőtlenségre felesküdött papok) mégis úgy érzi, hogy okosnak kell lennie a gyerekeknevelésében, és álideológiákat kell gyártaniuk a maguk igazolására.

2010. jan. 1. 15:27
 7/21 anonim ***** válasza:
37%

Jaj, bocsánat, ezért:

[link]

Tulajdonképpen erről van szó. :)

2010. jan. 1. 15:28
 8/21 anonim ***** válasza:
28%
ilyenek lennénk a papok? na ne már? mért mondasz ilyet? csak mert a biblia is ezt írja a malakiás 2:1-17 ig? ja, így már értem.
2010. jan. 1. 15:29
 9/21 anonim ***** válasza:
80%

A Biblia nem is említi az önkielégítést.

Az önkielégítés bizonyos esetekben lehet bűn, más esetekben meg szeretetteljes cselekedet. Pl ha házasságban élsz, és ahelyett, hogy a feleségeddel szeretkeznél, inkább magadat elégíted ki, őt meg kihagyod, akkor önző vagy, és ez bűn. Ha viszont a feleséged mondjuk 2 évig külföldön dolgozik, és te azért nyúlsz magadhoz, hogy ne csald meg őt, akkor szeretteljes cselekedet.

Szigorúan véve azonban az önkielégítés a nemi szervek önkényes használata nem nemzés és nem szeretkezés céljára. Amennyire tudom, a katolikus egyház elítéli, de nem számít halálos bűnnek.

Én azonban nem vagyok katolikus, "csupán" más vallású, de keresztény.

2010. jan. 1. 15:34
 10/21 anonim ***** válasza:
41%
milyen más vallású keresztény? konkrétan?
2010. jan. 1. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!