A keresztények fejből idézik az ilyen bibliai fejezeteket?
Mi ennek a jelentősége? A négyjegyű függvénytáblázatot sem feltétlenül tanulja meg az, aki hivatkozik rá. Ahogy a tanárok anno mondták, az a lényeg, hogy az ember tudja, hogy hol keresse. Ez vonatkozik a Bibliára is. Mondok valamilyen megállapítást a Bibliával kapcsolatban, és odaírom a hivatkozást, hogy nem a hasamra ütve mondtam.
Ezen kívül vannak akik nagy energiákat fektetnek be abba, hogy hosszú szakaszokat, fejezeteket, könyveket szóról szóra megtanuljanak a Bibliából, így akkor is elmélkedhetnek a Biblián, amikor nincs módjukban olvasni. Ráadásul ez is olyan, mint bármi más tanulmány: idő kell, hogy összeérjenek a különféle ismeretek, amiket az ember a Bibliából szerez, ha pedig szó szerint meg is tanul hosszú szakaszokat a Bibliából, akkor az ismeret mélyebben elsajátítható. Persze, nincs az a Bibliaismeret, ami pótolhatná a Szent Szellem megelevenítő munkáját, de masszív Bibliaismerettel a Szent Szellemnek is színesebb palettát biztosítunk. De ez nem a betű imádásáról szól. Azért elmélkedik az ember a Biblia szavain, hogy megkapja Istentől a kijelentést, ami nélkül nem létezik hit, és hitben való fejlődés. Az Újszövetség időszakában pedig semmi sem működik tartósan bibliai hit nélkül.
Régen én is hangsúlyt tettem, hogy sok részletet megtanuljak a Bibliából, de idővel felhagytam ezzel, és csak a közelmúltban szembesültem vele, hogy bölcsebb lett volna tovább folytatni. Így most megint elkezdtem, de húsz éve könnyebben ment, bár ez is csak idő kérdése: ha belejövök, akkor megint könnyű lesz. Például, a már az Úrhoz költözött Walley Hickey-t, Marilyn Hickey férjét úgy mutatták be annak idején a Gyülekezetben, mint aki az egész Bibliát megtanulta. Meg is látszott rajta, mert idős korában is aktív, szellemileg tiszta, a szenilitástól teljesen mentes volt, és élete végéig aktív és egészséges volt, feleségéhez hasonlóan, aki most nyolcvanhárom éves, és fiatalokat megszégyenítő aktivitással járja az országokat és hirdeti az evangéliumot. Kedvenc helyei az iszlám országok, ahol halmozottan hátrányos helyzetűnek számít, mivel keresztény, ráadásul nő. De mivel szolgálatát rengeteg gyógyulás kíséri, ezért a muszlimok is megnyílnak Jézus Krisztus számára, és félredobják az ellenségeskedést. A múltkor, amikor Magyarországon volt, és megkérdezték tőle, hogy mi a titka, hogy ilyen idős korában ennyire energikus és egészséges, azt válaszolta, hogy aki hosszú, egészséges életet szeretne, az tanulja meg a Bibliát. Emlékeim szerint ő régebben mondott olyat, hogy elhatározta, hogy minden évben megtanul egy teljes bibliai könyvet. Nem tudom, mikor kezdte ezt el, de már hatvan éve szolgálja az Urat.
Szia!
Nem feltétlenül. Vannak alapigék, amiket az ember fejből tud, ilyenek pl. Jn. 3:16, vagy a az I.Kor. 13, vagy a Mt. 28:19-20...stb.
És sok minden van amit tud fejből, de a pontos helyét nem. Ilyenkor én pl. a [link] oldalt használom.
Üdv. Péter
Én csak nagyjából tudom, hogy mit kell keresni vagy rákeresek vagy pont rátalálok.
Persze ami nagyon tetszett, azt nagyjából tudom fejből.
De az csak néhány mondat innen-onnan :D
Vannak, amiket olyan gyakran idézünk, hogy tényleg fejböl megtanuljuk.
Azután vannak például segédeszközök, ahol beírod a témát, és kidobja neked a hozzá illö verseket. Például ilyen segítség a jw.org, ha rákattintasz fent a kiadványok szóra a fekete sávban, aztán oldalt rákattintasz az online könyvárra, aztán beírod a szót amit keresel.... fantasztikus technika :)
Katy
Isten mentsen mindenkit az Új Világ Fordítás-tól.
Nekem volt egy és borzalmas ,ha össze hasonlítod a többi magyar fordításokkal,pld,Csia,Békés-Dalos,Károli,stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!