Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények tényleg elhiszi...

A keresztények tényleg elhiszik hogy Mária szűzen esett teherbe?

Figyelt kérdés
Gondolom ők is tudják hogy ez biológiailag lehetetlen.
2014. jún. 2. 12:58
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
34%

Kérdez meg egy papot az biztos tud válaszolni...! :D

Na,majd most idézgetnek a Bibliából!

2014. jún. 2. 13:01
 2/31 anonim ***** válasza:
44%

Biológiailag nem lehetetlen.

Egyébként Isten milyen testrészével ejtette teherbe? Fontos kérdés hogy Isten fizikai vagy nem.

Ezektől függetlenül szerintem József már előtte is bezavarta a macit a málnásba.

2014. jún. 2. 13:04
 3/31 anonim ***** válasza:
36%

Én nem mernék rá mérget venni, hiába vagyok megkeresztelve... :-)

Ettől függetlenül nem baj, ha valaki meg hisz benne, attól még nem csinál rosszat. Csak ne legyen betegesen szentfazék. :-)

2014. jún. 2. 13:08
 4/31 A kérdező kommentje:
Nem lehetetlen? Eddigi tudásom szerint ahhoz hogy egy petesejt megtermékenyüljön szükség van egy spermiumsejtre is amihez meg egy férfi kell. Ez a férfi pedig József aki Jézus apja egy hús-vér ember nem valami misztikus istenség. Szerintem a keresztények túlgondolják ezt. József és Mária egyszer összefeküdtek József megtermékenyítette Máriát és megfogant a kis Jézus. Nem így történhetett?
2014. jún. 2. 13:15
 5/31 Shai-Hulud ***** válasza:
61%

Szerintem pedig József egy szerencsétlen balek volt, akinek beadták, hogy valami csoda történt, mert Mária terhes, pedig sohasem volt férfival. Ez a szerencsétlen pedig ezt benyelte, és boldogan feleségül vette Máriát, abban a tudatban, hogy ez aztán szűznemzés volt, mert ugye az teljesen kizárt dolog, ő jegyese valaki mástól esett volna teherbe.

Aztán ebből a sztoriból bestseller lett, és már 2000 éve az. :-D

2014. jún. 2. 13:26
 6/31 anonim ***** válasza:
37%
Amíg TE/TI azt hiszitek, hogy a véletlen alkotta meg ezt a komplex világot a törvényekkel együtt, addig ne röhögj azon, hogy mi meg abban hiszünk, hogy a Teremtőnk, aki mindezt (még téged is) létrehozta, megalkotta a törvényeket és mindent, ami a látható és láthatatlan világban van, képes spermium nélkül is gyermeket fogantatni egy anya méhében..
2014. jún. 2. 13:27
 7/31 anonim ***** válasza:
25%

A kérdésedben foglaltakra válaszoltam, miszerint szűzen is teherbe lehet esni. Isten technikáiról és spermakészletéről nem tudok nyilatkozni.

A leírtakkal egyetértek, József biztos csibész volt, aztán pedig letagadták. Gondolom csak híresek akartak lenni és bekerülni a názáreti hetilapba.

2014. jún. 2. 13:29
 8/31 Golan Trevize ***** válasza:
49%

Ha nem hinnék el, akkor nem lehetnének keresztények.

Amúgy biológiailag nem lehetetlen, vannak olyan állatfajok, ahol elég gyakori a szűznemzés.

2014. jún. 2. 13:33
 9/31 Andizsuzsi ***** válasza:
46%
A keresztényekről általánosságban nem lehet elmondani, hogy hisznek a szűznemzésben. A katolikus vallás alaptana ez, úgy tudom, hogy a többi keresztény vallásé nem.
2014. jún. 2. 13:45
 10/31 anonim ***** válasza:
42%

#6:

Érdekes, hogy egy, a világunknál sokkal komplexebb lény, mint Isten öröktől való létezését előbb feltételezed, mint egy anyagtömbét, ami az ősrobbanáskor kitágult, és azóta egyre rendezetlenebbé válik.

2014. jún. 2. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!