Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, nektek is nehéz...

Keresztények, nektek is nehéz boldognak lenni a mai világban?

Figyelt kérdés
2014. máj. 31. 10:43
 1/10 A kérdező kommentje:

Pl. nagyon sok az egyházgyűlölő, akik itt is hangoztatják, hogy szerintük Isten nem létezik, a vallás csak pénzgyűjtésre van, a Biblia egy mesekönyv.

Egyre több a sátánista is.

Én személy szerint nagyon várom már Jézus második eljövetelét.

2014. máj. 31. 10:47
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

"Én személy szerint nagyon várom már Jézus második eljövetelét."

Várjad csak...biztos jönni fog ha azt mondták.

2014. máj. 31. 10:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Olvasd el a kérdésem újra, és kérdezd meg magadtól: Keresztény vagyok? Nekem szól a kérdés?
2014. máj. 31. 10:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem egyre könnyebb mióta megtértem,sokkal pozitívabb vagyok,és soha nem gondoltam volna,hogy van olyan,hogy azt mondom:" Rábízom a Teremtőre,legyen ahogy ő akarja" és megoldódik.Nem kell rágörcsölnöm,nem kell aggódnom,vagy akár aggódhatok is (ebben még "fejlesztésre" szorulok) de megoldódik.Ha elkeseredek vagy szomorú vagyok valami miatt,kapok választ,ezt sem hittem volna soha,de működik,mindig kapok rá választ az Úrtól!

Úgyhogy mióta érzem a szeretetét és támogatását nekem sokkal könnyebb.

2014. máj. 31. 11:15
 5/10 anonim ***** válasza:

"Pl. nagyon sok az egyházgyűlölő, akik itt is hangoztatják, hogy szerintük Isten nem létezik, a vallás csak pénzgyűjtésre van, a Biblia egy mesekönyv.

Egyre több a sátánista is."

Szerintem ettől nem kellene függenie a boldogságodnak.Ez az ő álláspontjuk.Nyilván más,ha konkrétan zaklatnak,vagy fizikailag bántalmaznak csak mert keresztény vagy,de nem hiszem,hogy ez fennállna.

2014. máj. 31. 14:44
 6/10 Szeressük egymást ***** válasza:
100%

Nyugodj meg, ha a világ szeretné a választottakat, akkor nagy baj lenne. :-)

Nem nagyobb a tanítvány a mesterénél. Ha Jézust gyűlölték, akkor a követőit is. :-)

2014. máj. 31. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok az általad említettek okán boldogtalan, noha sajnálom azok miatt, akiket említettél hogy így van. Sajnálom hogy ők nem ismerhették még meg (és fel) Jézust és A mennyei Atya szeretetét. Egyébiránt személy szerint úgy általában nagyobb öröm van bennem, amióta megtértem, vagy legalábbis próbálok keresztényként élni és megélni a világ dolgait. Tehát ha úgy tetszik nem kevésbé vagyok boldog a hitem okán, hanem épp ellenkezőleg. A keresztény értékrend pedig -én úgy gondolom és azt tapasztalom is- hogy eleve nagyban segíti az ezen értékrendet magukénak valló embereket abban hogy kevéssé legyen nehéz boldognak lenni mondjuk pl olyan dolgok esetleges nélkülözése okán, amik a mai világban nagyon sok esetben a boldogság hiányának forrásai, beleértve akár az anyagi javakat, de még az egészséget is adott esetben.
2014. máj. 31. 18:47
 8/10 anonim ***** válasza:
34%

Szia!

Maradéktalanul boldog soha nem lehetsz ebben a világban nem is elsősorban azért, amiket felsoroltál, hanem a sok szenvedés, nyomorúság láttán, amikkel szemben az ember sokszor tehetetlen. Én is nagyon várom Krisztus dicsőséges megjelenését!

Azonban maga Krisztus mutatta be a boldogmondásokban, hogy azért mégiscsak létezik egyfajta boldogság, ha függetleníteni tudod magad a körülményektől. Erről sokat olvashatsz Apostolok cselekedeteiben kezdve István vértanúságától Pál szenvedésein át. És létezik egy kis sziget ott belül, amikor kettesben maradsz az Istennel, és ő képes abban a pér percben részesíteni abban a boldogságban mely majd a tied lehet az örök életben.

Kívánok minél több ilyen tapasztatalatot!

Üdv. Péter

2014. jún. 1. 01:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Ember, ha már a hit sem boldogít, akkor valami baj van.

Azok között akik nem hisznek Istenben a többség boldog. De akik hisznek Istenben, mind boldognak kellene lennie, mert minden az uruk kedve szerint alakul.

2014. jún. 2. 15:00
 10/10 xeniah ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Isten valódi boldogságot tud adni, olyat, amit a körülmények nem tudnak kikezdeni. Az természetes dolog, hogy várjuk Jézus eljövetelét, mert tudjuk, hogy egy csodálatos helyet készít a számunkra, és örökké vele lehetünk, de addig is feladatunk van itt a földön. Amiket leírsz, az éppen a feladatunkról szól: ha az emberek nem látják rajtunk azt, hogy boldogok vagyunk, hogy Krisztusban teljes életünk van, akkor vajon mi fogja meggyőzni őket arról, hogy Isten valóban létezik és a Biblia nem mesekönyv? A mi feladatunk az, hogy világítsunk, hogy mások is megtalálhassák a kiutat a sötétségből, mint ahogy bennünket is kihozott az Úr az ő csodálatos világosságára.
2014. jún. 8. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!