Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az mennyire számít bűnnek, ha...

Az mennyire számít bűnnek, ha az alábbi esetben nem veszek részt misén?

Figyelt kérdés

Római katolikus vagyok.

ÉK-magyarországi kis faluban lakom.

Itt sajnos - gondolom, más helyekhez hasonlóan - úgy van, hogy az atya több faluban is szolgál, és ha a plébánián vagy másik faluban fontosabb esemény van, akkor akár a szombati mise (nálunk vasárnap helyett szombaton van) el is marad.

Ilyenkor mindig azt mondja, hogy menjünk vasárnap a görög misére.

Ne értsenek félre a görögkatolikusok, mert tisztelem őket és el is megyek néha a miséjükre.

De nekem az annyira idegen, egy egészen más világ.

Nem tudok azonosulni azzal a rítussal.

Ezért, ha nincs szombaton római katolikus mise, akkor azon a héten nekem teljesen kimarad.

Az ilyen esetben mulasztásnak, bűnnek számít, hogy nem megyek el a görög misére?

2014. máj. 31. 12:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerinted? Az sem számítana bűnnek ha egyáltalán nem járnál templomba.Az Úrnak csak a hited számít.
2014. máj. 31. 16:55
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Elsősorban gyakorló (római) katolikusok válaszát várom. :)

2014. máj. 31. 17:38
 3/4 anonim válasza:
Szerintem az Úrnak igenis számít a Szentmise,mert olyankor látogatjuk meg ot és ilyenkor vesszuk ot magunkhoz. Ha meg nem tudsz elmenni a misére (nem a saját hibádból)akkor rádión vagy neten szokták bepótolni, de nem bun ha nem is teszed ezt.
2014. máj. 31. 18:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért bűn, mert megtehetnéd, hogy elmész rá, csak nem szimpatikus neked. Viszont nyilván te erről nem tehetsz, mint ahogy arról sem, ha szombat este elmarad a mise.

Próbálj meg úgy hozzáállni, hogy a görögkatolikus misén is Jézussal találkozol. Elsősorban nem a rítus, meg az esztétikai élmények miatt megyünk templomba, hanem hogy Vele találkozzunk.

Vagy esetleg az is megoldás, hogy elmész egy másik faluba, ahol van római mise.

2014. máj. 31. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!