Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbi esetben mit mondjak...

Az alábbi esetben mit mondjak legutóbbi gyónási időpontnak?

Figyelt kérdés

Húsvétkor felnőttként részesültem egyszerre a bevezető szentségekben (keresztelés, bérmálkozás, első áldozás) római katolikus szertartás szerint.

Ezért nekem nem kellett külön gyónnom előtte.

Most megyek majd először gyónni.

Mit mondjak, amikor a legutóbbi gyónás idejét kellene megadnom?

Ilyenkor betudható a közös gyónás (amit azon a misén már én is mondtam, amikor a szentségekben részesültem)?

2014. máj. 17. 20:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Az utolsó mondatot nem értem. Gyónni akkor kell menned, hogy ha bűnied vannak. A keresztség csak egyszer törölte el a bűniedet (nem örökre).

A legjobb ha azt mondod, hogy legutóbbi gyónásod óta...

2014. máj. 17. 20:26
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt mondd, amit az első mondatodban leírtál. Hogy húsvétkor lettél megkeresztelve. A pap számára onnantól ez nyilvánvaló hogy nem gyóntál még (ha csak azóta nem). Egyébként meg még kiegészíted gondolom az előzőt azzal hogy ez az első gyónásom. Szerintem.
2014. máj. 17. 20:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Több megoldás is van.

Van olyan ismerősöm, aki felírja naptárba, hogy mikor ment gyónni és a pontos dátumot mondja.

Én csak a hónapot szoktam, vagy ha valami esemény körül volt, pl.: húsvét. Nyugodtan mondhatod te is azt, hogy húsvét óta ezeket a bűnöket követtem el, és hozzáteheted, hogy húsvétkor kereszteltek meg.

2014. máj. 18. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!