Mit mond a Biblia arról ha valaki nem szeretne gyereket?
32 éves vagyok a férjem 36. Ő sem és én sem szeretnénk gyereket. Mind a ketten keresztények vagyunk. Mióta az eszemet tudom sosem szerettem volna gyereket és rá találtam egy olyan emberre aki úgy van ezzel a témával mint én. Nagyon boldogok vagyunk ketten nem akarjuk hogy valaha is legyen gyerekünk.
Nagymamám elég maradi és mindig azzal jön hogy ezt Isten nem nézi jó szemmel és pokolra fogunk jutni.
Szeretném tudni mi a véleményetek és hogy mi Isten álláspontja. Előre is köszönöm.
Attól függ melyik része érdekel.
Ugye "Isteni parancsolat" hogy "szaporodjatok és sokasodjatok".
Azonban nincs sehol büntetés rendelve arra ha nem teszed.
Viszont Jézus azt mondta, egyáltalán ne is házasodjatok (házasságon kívül ugye jó judeokeresztény nem szexel, mert kivégzik), hiszen "hamarosan eljő az Ítélet Napja".
Btw, ha mégis lenne gyerek, nagy valószínűséggel úgyis ki kell iktatnotok majd (mivel a Biblia azt írja elő), mert melyik gyerek nem tiszteletlen néhanapján?
Szintén # 14/15 ma 19:21 idézetére gondoltam.
Viszont Kálvin házasságon belül is "paráznaságnak" tartja, azt írja csak, ha már nem bírja ki ( férfi ) akkor a feleséggel.
Mellesleg itt valami fogalomzavarnak kell lennie, mert a "paráznaság" szót kifejezetten a házasságtörés szinonimájaként használták.
Viszont, ha csakugyan hivõ vagy, akkor csakugyan I-tenre kellene bíznod.
+++ nem tudom, de lehet, hogy az "iktat" melléütés, "oktat" akarhatott lenni. :)
kiiktat = megöl.
A Biblia szerint az engedetlen gyermeket meg kell gyilkolni. Jó judeokeresztény pedig azt csinálja amit Herr Gott mond - vagy nem?
Kedves kérdezö,
valaki itt a pokol tüzével fenyegetözik a paráznaság miatt...talán viccel az illetö, nem gondolhatja komolyan :)
Kedves kérdezö, a házastársaknak a jogukban áll a családtervezés, az hogy akarnak-e vagy nem és ha igen, hány gyermeket. Ez kizárólagos joguk. NEM BÜN, ha úgy határoznak, hogy nem vállalnak gyermeket.
A házasélethez tartozik a nemi élet, és ez NEM BÜN!!!
Megcsalni egymást, az a bün.!!
Egyes egyházak ezt így tanítják, ahogyan leírtad, de ez csak emberi kitalálás, nem az Isten törvénye. Nincs a Bibliában.
Aztán látjuk, hogy a vallásvezetöik sokszor apukák, házasságon kivül. De még ha csak az, roszabb, amikor gyermekeket molesztálnak.
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!