Mit mond a Biblia arról ha valaki nem szeretne gyereket?
32 éves vagyok a férjem 36. Ő sem és én sem szeretnénk gyereket. Mind a ketten keresztények vagyunk. Mióta az eszemet tudom sosem szerettem volna gyereket és rá találtam egy olyan emberre aki úgy van ezzel a témával mint én. Nagyon boldogok vagyunk ketten nem akarjuk hogy valaha is legyen gyerekünk.
Nagymamám elég maradi és mindig azzal jön hogy ezt Isten nem nézi jó szemmel és pokolra fogunk jutni.
Szeretném tudni mi a véleményetek és hogy mi Isten álláspontja. Előre is köszönöm.
Most akkor ha én keresztényként élek, próbálok Isten kedvében járni csak ez kimarad már nem juthatok Isten országába?
Nem azért nem akarok mert nem kell, hanem teljesen alkalmatlannak érzem magam erre. Akkor mi a helyzet?
Tényleg ez eszembe sem jutott. Ki tudja még mi lesz?!
Csak azt nem szeretem hogy mások beleszólnak hogy mit csináljak. Állandóan kérdezgetik az esküvőm óta mikor lesz már baba? Ha meg mondom nem lesz soha állnak tágra nyílt szemmel és megpróbálják megmagyarázni hogy ez a természetes. És ezt nagyon unom már.
Szerintem a lényeg kimaradt.
Isten a szíveket vizsgálja, a motívumokat. Előfordul , hogy két ember ugyanazt a dolgot teszi látszólag, mégis egyiknek bűnül tulajdoníttatik, másiknak nem.
A lényeg az elrejtett igazság, a motívum ami a szívből jön.
Direkt mesebeli példa, de ezrével lehetne mondani. Hófehérkének a gonosz boszorka adott egy mérges almát, amitől "meghalt". Látszólag ez egy jó cselekedet volt, hiszen ajándékot adott. Mégis az ok a lényeg, ami a szem számára láthatatlan.
Nálatok is a fő kérdés nem az, akartok gyereket, vagy sem, hanem hogy: miért nem?
Úgy vélem, nem a pokolba kerülés a lényeg, hanem előfordulhat sok múltból hozott sérülés, ami nem igazán jó motívum, vagy félelmek.
Néhány példa:
- félsz, hogy megváltozik az alakod
- karriert akarsz, nem gyereket
- több sérült gyerek van a rokonságban és emiatt nem akarod kipróbálni
- félsz a szüléstől
- félsz a felelősségtől
- nem akarsz "ebbe a világba" gyereket szülni
- ..... -ide pedig írd be őszintén, vagy ismerd be legalább magadnak, mik a valós indokok.
Talán még a férjed indokait sem tudod?! -sosem kérdezted, vagy megelégedtél egy felszínes válasszal, mert így magadéval sem kell szembe nézned.
Ha jól megfigyelted, legtöbb dolgot amit írtam egy közös kifejezéssel lehet illetni: félelem.
A félelem sosem Istentől van és félelemre nem lehet jövőt építeni. A keresztény nem építhet félelemre és nem is fogadhatja el. A jelenések könyve pedig kifejezetten a bálványimádások közé sorolja a félelmet.
Keresztényként élsz a f#szt, csak van néhány sor a Bibliában (kb 1%), amit szimpatikusnak tartasz.
Külöben is miért érdekel kitalált mesehõsök véleménye a saját életedrõl?
Úgy alakítsd, hogy neked jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!