Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg van írva a halálod napja?

KZitus kérdése:

Meg van írva a halálod napja?

Figyelt kérdés
Most olvastam, hogy Prédikátor 3:2 szerint „ideje [van] a születésnek, és ideje a halálnak; ideje az ültetésnek, és ideje az elültetett kiszaggatásának”

2014. máj. 28. 11:17
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

" Igen, meg vannak irva:" = válasz írójának.

Az általad idézett rész nem ezt bizonyítja

2014. máj. 28. 13:56
 12/18 anonim ***** válasza:

pedig meg vannak írva, ahogy az említett ige is bizonyítja, bár a tanúknak semmi sem bizonyíték, ha nem a 9 ördögtől jön az:

könyvedben minden meg volt

írva, a napok is, amelyeket

nekem szántál

Akkor a gyengébbeknek:

a napok is, amelyeket

nekem szántál

a napok is, amelyeket

nekem szántál

a napok is, amelyeket

nekem szántál

a napok is, amelyeket

nekem szántál

a napok is, amelyeket

nekem szántál

Ennyi elég, vagy másoljam én is még párszor ugyanazt? Van nekem szánt nap összegszerűen, amit nekem szánt Isten. Se több, se kevesebb. Ő dönt mindenről, nem a cselekedet, meg a félremagyarázott, a témához köze nincs igéknek.

2014. máj. 28. 15:56
 13/18 anonim ***** válasza:
A cselekedeted, körülményeid ès hited alapján fog dönteni. Ha tetszik, ha nem. Ha nem, hamis próféta vagy.
2014. máj. 28. 16:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Még szép, hogy megvan. Vagy ha nincs is, akkor Isten úgy is tudja, szóval, mondhatjuk azt is, hogy megvan.

Mivel ha nem lenne, akkor Isten nagyon kis hatalommal levő akármi is lenne. De nem az.

Ő a leghatalmasabb Valaki. Ő a Vagyok. Ő Isten.

Szóval Ő biztos tudja, hogy mikor lesz véged.

Azt nem mondom, hogy Ő is dönti el, de abban biztos vagyok, hogy minden a tudtával történik(lásd Jób története).

2014. máj. 28. 17:01
 15/18 anonim ***** válasza:

Azt én sem tudom. Csak azt, hogy az életed te írod, amennyire engedi. Nincs megírva. Persze Isten bármikor beleszólhat. De elèg poèn lenne, ha csak imára várna. Mert akkor ha minden megvolna írva, azt is ő írta volna meg, hogy most fogsz-e imádkozni vagy sem.

Természetesen hatalmva van dönteni bárki haláláról. De ahhoz nem kell megírni. Mások nevèben gonoszkodni pedig nem fog, hogy aztán a gazdatestet is elítèlje. Vagy misem kárhoztathatnánk senkit, aki gyilkol, mert Isten így akarta.

2014. máj. 28. 17:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha elolvassuk a Példabeszédeket, akkor azt fogjuk találni, hogy bizonyos dolgok megrövidítik - például az Isten Beszédének megvetése -, más dolgok pedig - például Isten Beszédének, a bölcsességnek a szívbe való befogadása - meghosszabbítják az életünket. Ha előre eldöntött dologról lenne szó, akkor nekünk ehhez semmi közün nem volna, de a fentiek alapján van. Például Dávid azt mondja az egyik zsoltárában, hogy a vérszopó és álnok emberek életüknek felét sem érik meg. Ez értendő életidőben, de értendő életminőségben is.
2014. máj. 28. 19:46
 17/18 A kérdező kommentje:

ha előre meg vannak írva a napjaink, akkor az a tény, hogy némelyik ember néhány napot él, hogyan lehet összeegyeztetni azzal, hogy ISTEN SZERETET, tökéletes...

egyiknek 1-2 napot, másoknak 80-100 évet ad? Isten ilyen lenne?

azután mi van azokkal, akik saját életüket rövidítik meg a káros szenvélyeikkel? Arra is Isten ösztönzi őket, hogy beteljesedjen az "akarat" a 22-40 év? Hogy van ez?

2014. máj. 30. 10:56
 18/18 A kérdező kommentje:
milliók halnak meg a dohányzás miatt idő előtt. Akkor mi rövidítjük meg az életünket?..
2014. máj. 30. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!