Mert eljött az ő haragjának ama nagy napja; és ki állhat meg?
Nem tudom mit szeretnél?
A Jóel 2:31 jövendölése, amely a nap elsötétüléséről szól, párhuzamba hozható az Ésaiás 13:9, 10 és a Jelenések 6:12–17, valamint a Máté 24:29, 30-ban megjövendölt eseménnyel, ahol egyebek között Jézus kimutatja, hogy a jövendölés akkor teljesedik majd, amikor az Emberfia eljön hatalommal és nagy dicsőséggel.
Az ötödik és hatodik pecsét felnyitásával az események tovább haladnak ’
Felvetődik a kérdés: „Ugyan ki képes megállni?”
Feltárul a negyedik látomás és megmutatja, hogy ki éli túl az Isten haragnapját, és miért. Angyalok tartják vissza a pusztítás négy szelét a földtől, hogy a szellemi Izrael — a 144 000 — elpecsételése befejeződhessen. „Ezek után”, a látomás egy félelmet keltő körképpé szélesedik ki: „Íme, egy nagy sokaság, amelyet ember nem volt képes megszámlálni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; a trón előtt [Isten trónja előtt] és a Bárány előtt álltak, fehér ruhákba öltözötten, és pálmaágak voltak kezeikben. És szüntelenül hangosan azt kiáltották: ’A megmentést a mi Istenünknek köszönjük, aki a trónon ül, és a Báránynak’ ” (Jelenések 7:1–10).
Közeleg az idő, midőn az emberek általában lényegében azt mondják a hosszan körülsáncolt gőgös emberi társadalomnak: „Essetek mireánk és rejtsetek el minket Annak orcája elől, aki a trónon ül és a Bárány haragja elől, mert eljött az ő nagy haragjának napja és kicsoda tud megállni?” (Jel 6:16, 17) Vihar készül kitörni. Ezt jelzik a látomás következő szavai: „Ezután én [János apostol] láttam négy angyalt állni a föld négy szegletén szorosan tartva a föld négy szelét, hogy szél ne fújjon a földre vagy a tengerre, vagy bármely fára. És láttam egy másik [ötödik] angyalt feljönni napkeletről, akinél az élő Isten pecsétje volt és harsány hangon kiáltotta a négy angyalnak, akik engedélyt kaptak, hogy ártsanak a földnek és a tengernek: ’Ne ártsatok a földnek és a tengernek, se a fáknak, míg el nem pecsételtük a mi Istenünk rabszolgáit a homlokukon’” (Jel 7:1–4).
A nagy nyomorúságból nem sokan fogna kijönni, vagy is kevesen élik túl
Szia!
A kérdésre Jelenések könyve 14. fejezete adja meg a választ:
"Ezek azok, a kik asszonyokkal nem fertőztették meg magokat; mert szűzek. Ezek azok, a kik követik a Bárányt, valahová megy. Ezek áron vétettek meg az emberek közül Istennek és a Báránynak zsengéiül. És az ő szájokban nem találtatott álnokság; mert az Istennek királyiszéke előtt feddhetetlenek...Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt a kik megtartják az Isten parancsolatait és a Jézus hitét! És hallék az égből szózatot, a mely ezt mondja vala nékem: Írd meg: Boldogok a halottak, a kik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek, mert megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket." (4-5,12-13)
Üdv. Péter
Csak azok akiket a Bárány vére megtisztított.
A Theszalónikai levélben olvassuk ,hogy bosszút áll azokon akik nem engedelmeskedtek az evangéliumnak,vagyis nem hittek Jézus Krisztus Úr voltában és az ő feltámadásában.
A vallásosság ott nagyon kevés lesz, még az úgy nevezett igaz vallás is,semmitse fog érni.
Elnézésed kérem kedves kérdező
Pétertől szeretném megkérdezni, ha a 14-es fejezet a válasz a kérdésre, akkor miről, kikről szól ez:
Jelenések 7:9, 10
9 Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak. 10 És szüntelenül ezt kiáltják harsány hangon: „A megmentést a mi Istenünknek köszönhetjük, aki a trónon ül, és a Báránynak!”
Jelenések 7:13,14
Erre a vének egyike így szólt hozzám: „Kik ezek, akik fehér köntösbe vannak öltözve, és honnan jöttek?”
Én pedig azonnal ezt mondtam neki: „Te tudod, uram.” Ő pedig így szólt hozzám: „Ezek azok, akik kijönnek a nagy nyomorúságból, és megmosták köntösüket, és megfehérítették a Bárány vérében
Fehér köntös- mit jelent? Jelenések 19:8
" Igen, megadatott neki, hogy fényes, tiszta, finom lenvászonba öltözzön, mert a finom lenvászon a szentek igazságos cselekedeteit jelenti.”
Sziasztok!
Kedves Zitus köszönöm a kérdést - titkon reméltem, hogy valaki észreveszi és felteszi! :-)
Nos itt jön elő az, amiről már annyit beszéltünk: ki hogyan értelmezi Jelenések könyvét! Mert van az a fajta lineáris magyarázati módszer, ami olyan közel áll a mi gondolkodásmódunkhoz, miszerint szépen sorban kronológia szerint haladunk, és van a héber gondolkodásmód, amely végigvonul az egész Szentíráson, mely ciklikus, több szempontból megvizsgálva halad és vissza-visszatér az elejére. Rögtön a "két" teremtés történetben tetten érhető ez! Lehetetlen nem észrevenni, hogy a hét levél, a hét pecsét, a hét trombitaszó ugyanezt s ciklikusságot valósítja meg. Jelenések könyve négy ilyen egymással párhuzamos ciklus az utolsó a 12. fejezettel kezdődik.
A 14. fejezetben Sion hegyén már győztes seregként áll a 144.000 serege. Előzőleg még súlyos próbák kereszttüzében álltak meg, mindenből kirekesztették és halálra kárhoztatták őket, de ők nem ingadoztak, amikor választaniok kellett Krisztus és a fenevad között,
és a legsötétebb órákban eljött számukra a szabadulás és most ott állhatnak megszabadulva a Bárány előtt.
A hetedik fejezetben úgy láthattuk őket, mint akik a homlokukra egy pecsétet kaptak Istentől. Itt azonban most azt látjuk, hogy az Atya neve van a homlokukra írva. Ez a képváltás azt akarja érzékeltetni, hogy a pecsét és Isten neve között szoros összefüggés van. A pecséten minden esetben rajta kell legyen a pecsét tulajdonosának a neve (2Móz 33,19). :-)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!