Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg van írva a halálod napja?

KZitus kérdése:

Meg van írva a halálod napja?

Figyelt kérdés
Most olvastam, hogy Prédikátor 3:2 szerint „ideje [van] a születésnek, és ideje a halálnak; ideje az ültetésnek, és ideje az elültetett kiszaggatásának”

2014. máj. 28. 11:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
"Meg van írva"....... "„ideje [van]" Mi köze egymáshoz????
2014. máj. 28. 11:23
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
Előre nincs megírva sehol a halálod napja. Persze a DNS-ben tárolt genetikai kód is meghatározza hogy egy ember meddig él. Egy szélsőséges példa: A progériás (korai öregedés) gyerek hamar leéli életét. Úgy is lehet mondani hogy neki meg van írva a genetikai kódjában a sorsa, de a halálának pontos napja neki sem.
2014. máj. 28. 11:23
 3/18 anonim ***** válasza:

>>"Meg van írva"...... "„ideje [van]" Mi köze egymáshoz????<<

Semmi:)

2014. máj. 28. 11:30
 4/18 A kérdező kommentje:

Kedvves első és harmadik:

Ha nem érted a kérdést, nem kell kényszert érezned az írásra :)

De azért köszönöm :)

2014. máj. 28. 11:38
 5/18 anonim ***** válasza:

NE xDDDD

Meg van írva a halálod napja?

Nincs meghatározva előre, hogy mikor fogunk meghalni. A Biblia szerint nincs megírva a sorsunk, a halál gyakran inkább „előre nem látható események” miatt következik be (Prédikátor 9:11).

De akkor miért ír a Biblia arról, hogy ideje van a halálnak?

A Prédikátor 3:2 szerint „ideje [van] a születésnek, és ideje a halálnak; ideje az ültetésnek, és ideje az elültetett kiszaggatásának”. Ám a vers szövegkörnyezetéből kiderül, hogy itt az életben megszokott folyamatokról van szó (Prédikátor 3:1–8). Isten nem határozza meg, hogy meddig élhetünk, ahogy azt sem szabja meg, hogy a földműves mikor ültessen. A lényeg inkább az, hogy nem szabad annyira belemerülnünk a saját ügyeinkbe, hogy megfeledkezzünk a Teremtőnkről (Prédikátor 3:11; 12:1, 13).

Meddig élhetünk?

Bár az életben sok minden bizonytalan, de ha bölcs döntéseket hozunk, azzal meghosszabbíthatjuk az életünket. A Biblia ezt írja: „A bölcs ember törvénye életnek forrása, hogy elfordítson a halál csapdáitól” (Példabeszédek 13:14). Mózes is azt mondta az izraelitáknak, hogy meghosszabbíthatják a napjaikat, ha engedelmeskednek Jehovának (5Mózes 6:2). Ugyanakkor megrövidíthetjük az életünket, ha meggondolatlan döntéseket hozunk, vagy rossz szokásaink vannak (Prédikátor 7:17).

Függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk bölcsek vagy óvatosak, egyelőre nem kerülhetjük el a halált (Róma 5:12). Ám a Biblia azt ígéri, hogy a jövőben „nem lesz többé halál” (Jelenések 21:4).

2014. máj. 28. 11:40
 6/18 anonim ***** válasza:

Igen, meg vannak irva:

Zsoltárok 139:16 Alaktalan

testemet már látták szemeid;

könyvedben minden meg volt

írva, a napok is, amelyeket

nekem szántál, bár még egy sem

volt meg belőlük.

2014. máj. 28. 12:08
 7/18 anonim ***** válasza:

Azt áruld el nekem, hogy minek teszel fel kérdést, ha egyszer úgyis a szektatesóid válaszolgatnak itt neked?

Már bizonyítottátok nem egyszer, hogy nem értitek a Bibliát, most is itt virít egy jó példa, az 5ös válaszában, aki azt állitja, higy a Préd 9:11ben szó van arról, hogy mi alakítjuk az életünket, pedig ez hazugság, hisz igy szól:

A prédikátor könyve 9:11 Azt is

láttam a nap alatt, hogy nem a

gyorsak győznek a futásban, nem

a hősök a harcban, nem a

bölcseknek jut a kenyér, nem az

értelmeseknek a gazdagság és

nem a tudósoknak a jóindulat,

mert mindezek az időtől és a

körülményektől függnek.

Itt szó sincs arról, amit bemásolt az a tudatlan. Ahogy a többi ige sem passzol. Egyszerüen a másoláson kívül nem tudtok mást, mivel annyira megbíztok a hazug szervezeteteknek, hogy utána sem jártok annak, amivel bolondot csináltok magatokból.

2014. máj. 28. 12:14
 8/18 anonim ***** válasza:

1. Én nem vagyok tanú.

2. Igen is mi döntünk az életben (a cselekedeteink felől és a hitünkkel kapcsolatban -> aminek következménye lesz ), nem vagyunk bábuk. Isten a tettei alapján értékeli az embert és nem legyártotta kárhozatra.

2014. máj. 28. 12:21
 9/18 anonim ***** válasza:

Egyébként a Jehova oldalról másoltam.

Te pedig ezt írod:

" A prédikátor könyve 9:11 Azt is

láttam a nap alatt, hogy nem a

gyorsak győznek a futásban, nem

a hősök a harcban, nem a

bölcseknek jut a kenyér, nem az

értelmeseknek a gazdagság és

nem a tudósoknak a jóindulat,

mert mindezek az időtől és a

körülményektől függnek. "

HANEM A BECSÜLETESEK! (nem pedig kegyelmez akinek kegyelmez, kárhoztat, akit kárhoztat semmi értelem nélkül).

2014. máj. 28. 12:23
 10/18 A kérdező kommentje:

NE xDDDD

köszi :)

2014. máj. 28. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!