Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit kell tudni a Hit Gyülekeze...

Mit kell tudni a Hit Gyülekezetéről?

Figyelt kérdés
Megismertem valakit, aki nagyon nagy hívő. Elég furcsa ember, de munkakapcsolatban kell lennem vele, és nagyon lelkesen mesélt erről az egészről, de én nem sokat tudok róla. Kicsit ijesztő volt az elvakultsága, meg olyan bamba, lassú felfogású, butácska embernek tűnik.

2014. máj. 27. 10:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
68%
De igen, felületes és cinikus. Kb. olyan, mintha valaki ismerné a Buckingham-palota alagsorát, tudná hol futnak a fűtéscsövek, a vízvezetékek, illetve a szennyvíz elvezető, tudná, melyik sarokban vannak pókhálók és mekkorák, hol található döglött macska, hol vannak az egérlyukak, és azzal tetszelegne mások előtt, hogy ismeri a Buckingham-palotát, mivel bejáratos, illetve valaha bejáratos volt oda. A leírásod alapján azonban soha nem voltál a Gyülekezet tagja, hanem csupán azért jártál oda, mert nem volt más választásod, és soha nem ismerted meg a lényeget tapasztalatból, csak mások elmondásai alapján, illetve amit láttál, nem élted át, ezért kívülről értelmezted, és értelmezed a mai napig. De tudomásul kell venni, hogy Isten Szelleme intelligens személy, és Ő ugyanúgy viszonyul hozzád, ahogyan te Őhozzá. Ezért van olyan, hogy az egyik embert betölti, a mellette lévő pedig semmit nem tapasztal meg. Az egyik ember meggyógyul, a másik nem, az egyik megszabadul, a másik nem, az egyik elragadtatik, a másik otthagyatik. Ez pedig így is marad mindaddig, amíg a ember nem hajlandó a hozzáállásán változtatni, Isten ugyanis soha nem fog megváltozni.
2014. máj. 30. 11:40
 22/32 anonim ***** válasza:
54%
2 évig voltam a te értelmedben "tag". Jó kapcsolatom volt Istennel, minden szabadidőmben bibliát olvastam, rengeteget imádkoztam, csodák is történtek, minden ok volt. Attól még a gyülekezetről meg van a véleményem... Nem is felületesen... Sokakat ismertem az első sorokból is, tudom mit beszélek!
2014. máj. 30. 21:33
 23/32 anonim ***** válasza:
71%

"2 évig voltam a te értelmedben "tag". Jó kapcsolatom volt Istennel, minden szabadidőmben bibliát olvastam, rengeteget imádkoztam, csodák is történtek, minden ok volt. Attól még a gyülekezetről meg van a véleményem... Nem is felületesen... Sokakat ismertem az első sorokból is, tudom mit beszélek!"

Az én értelmemben? Úgy gondolod, hogy hibás elvárás, ha csak arra vonatkoztatom a tagság fogalmát, aki nem csak alkalmilag, kényszerből vagy divatból jár egy adott helyre?

Egyébként elhiszem, amit írtál, de már túl sok kiábrándult hitessel beszéltem ahhoz, hogy az interpretációikat is elfogadjam, ez pedig vonatkozik rád is. Az első hozzászólásodban leírod, hogy miben hisznek a hitesek, méghozzá úgy fogalmazod meg, mint aki már nem hisz ezekben a csacskaságokban: "hisznek a Szent Szellemben, mint ma is jelen lévő akármiben." Jó kapcsolatban voltál Istennel két évig, és csak ennyire futja, hogy leírd azt a Személyt, Aki a Szentháromság harmadik, teljes jogú tagja? Ha neked jó kapcsolatod volt Istennel, az a Szent Szellem volt, Aki a jó kapcsolatot biztosította.

"ott vannak a szerintük máig élő "ajándékok" (pl: ma is vannak próféták, apostolok, lehet nyelveken szólni, ...)" Neked más a véleményed? Nincsenek Isten által elhívott szolgálók, apostolok, próféták, pásztorok, tanítók és evangélisták? Milyen csodák történtek az életedben? Azt kétlem, hogy Maga az Úr szolgált volna feléd testben, ahogyan azt is, hogy te magad lettél volna a forrás. Mellesleg te nem szóltál nyelveken?

"Emellett hisznek a démonokban is, akik szinte minden emberben ott vannak, ki kell őket űzni" Szerinted nincsenek démonok? Vagy nem kell őket kiűzni? Belőlem több alkalommal mentek ki démonok, és tudom, hogy valóságos dologról van szó. Egyrészt határozottan érzékeltem, ahogyan kicsúsztak a torkomon keresztül, másrészt évtizedes kötelékekből szabadultam meg egyik pillanatról a másikra, de legfőképpen a Biblia is alátámasztja a démonoktól való szabadulás fontosságát.

Természetesen meg lehet a véleményed. De én azt tapasztaltam a környezetemben, hogy a hívők akkor kezdték átértékelni a Gyülekezethez való kapcsolatukat, amikor a bűn behálózta őket, és fontosabbnak tartották a bűnt vagy az önérzetüket, mint az Istennel való kapcsolatukat. Sőt. Én magam is többször elhasaltam, és az én látásom is átalakult a gyülekezettel kapcsolatban időszakosan, azzal a különbséggel, hogy már azelőtt, hogy ez megtörtént volna, eljutottam annak a ténynek a felismerésére, hogy nem hihetem el minden gondolatomat, és különösen nem mondhatom ki. Nekem valóságos találkozásom volt Jézus Krisztussal, ami nem azt jelenti, hogy a szemeimmel láttam, ettől azonban még valóságos volt. Semmilyen egyházhoz nem tartoztam, és még legalább egy évig nem is jártam. Isten vezetett a Hit Gyülekezetébe, bár én többször is eltévesztettem a Szent Szellem vezetését, és először egy kis karizmatikus gyülekezetbe kezdtem járni, ott is keresztelkedtem meg, de végig az a határozott érzésem volt, hogy a Hit Gyülekezetében kellene lennem. Ez a másik gyülekezet azonban fele olyan messze volt, mint a Hit Gyülekezete, pedig ehhez is kellett másfél óra, hogy odaérjünk. Idővel ez a kis gyülekezet elvesztette a hetedik kerületi bérleményét, és kiköltözött Óbudára, tulajdonképpen messzebbre, mint a Folyondár utca. Ezután mentünk át a Hit gyülekezetébe. Amellett, hogy nem értettem mindennel egyet, ami elhangzott a szószéken, a Szent Szellem folyamatosan bizonyságot tett a gyülekezetről és Németh Sándorról. Amikor a kilencvennyolcas szakadás megtörtént, éppen nagyon rossz állapotban voltam, és hónapok óta nem jártam a Gyülekezetbe. Ez azonban felrázott, mert tudtam, hogy ha én nem is vagyok a topon, de a Gyülekezet valóban Isten munkája. Kértem Istentől, hogy mutassa meg a szívemben, hogy a Németh Sándor ugyanaz az ember-e továbbra is, mint amikor Ő bizonyságot tett róla. Válaszként azonnal betöltött a Szent Szellem ott helyben, és minden kétséget azonnal eloszlatott bennem.

Nem akarlak untatni, de kétezer-hétben volt egy olyan tapasztalatom, amikor ex-hitesekkel kezdtem el beszélgetni az Indexen, hogy idővel olyan ellenérzések ütötték fel a fejüket bennem, amin nem tudtam uralkodni, bár nem értettem egyet ezekkel az indulatokkal, minden erőmre szükségem volt, hogy ne engedjem a számon kibuggyanni. Gonosz, káromló gondolatok tolultak fel bennem, különösen akkor, amikor a Németh Sándort láttam az interneten. Ekkor már vidéken laktunk, és nem jártunk gyülekezetbe egy ideje. Annyi előismerettel már rendelkeztem, hogy felismerjem ennek a démonikus természetét. Tehát imádkoztam, illetve megtagadtam ezeket a gondolatokat, a mögöttük levő szellemekkel és ez kissé enyhített a dolgon. De hosszú évekig tartott, míg eljutottam odáig, hogy amikor megnyitottam a hit.hu oldalát, akkor ne egy gonosz gondolat jusson eszembe először, amikor Németh Sándor és felesége fényképe előugrott. 2011-ben amikor egy regionális konferenciára eljött Németh Sándor Szolnokra, akkor tapasztaltam a fentebb leírt eset óta először, hogy Németh Sándoron ugyanaz a kenet van, mint amit annak idején megismerhettem, még Budapesten. De ha kétezer-hétben elhittem volna azokat az indulatokat és gondolatokat, ha kimondtam volna, akkor biztos, hogy azon a helyen meg is maradtam volna, és ma együtt gyűlölködnék az indexen a BAGY-osokkal, illetve más frusztrált ex-hitesekkel.

Ezt csupán azért írtam le, hogy illusztráljam, hogy ahhoz, hogy valakiben negatív változások történjenek, elég, ha rosszabb állapotában nem a megfelelő emberekkel beszélget. Nekem soha nem volt rossz véleményem Németh Sándorról, ha nem is értettem minden egyes mondatával egyet. Amikor az Indexen írogattam, kb. másfél hónapig, igyekeztem a Gyülekezet, illetve Németh Sándor mellett felszólalni. Ehhez szükség volt arra, hogy elolvassam frusztrált, sértődött és az engesztelhetetlen gyűlölet állapotában sínylődő emberek véleményét, "akik nem akarnak megváltozni, és nem félik az Istent". Ez elég volt ahhoz, hogy évekre ható negatív következményei legyenek, méghozzá a legszemélyesebb szférámban, önmagamban, a gondolataimban, érzéseimben.

Tudod, amikor én a Gyülekezetbe kerültem, már 25 éves voltam, pénz híján pedig nem járhattak a gyerekeim sem a Bornemisszába. Ennek ellenére én is ismerek pár embert az első sorból és határozottan jó véleményem van róluk, első sorban a Szekeres Gyurin keresztül áldott meg Isten több ízben. Nem tudom, mi fordított a Gyülekezet ellen, de határozott meggyőződésem, hogy nem lehet úgy a Hit Gyülekezete ellen állást foglalni, hogy az ne sértse Istent, és ezt érted mondom, nem pedig ellened. Tudom, hogy vannak problémák is a gyülekezetben. Azt mondják, az optimista ember úgy látja a fél poharat, hogy félig tele van, a pesszimista pedig úgy, hogy félig üres. Legyen a példa kedvéért a fél pohár a Hit Gyülekezete. A pesszimista azért látja félig üresnek, mert abból indul ki, amit nem lát, amit hiányol, és ezt vetíti ki a jövőbe, ezért azt várja, hogy ennél már jobb nem lesz, vagyis az űr fog növekedni. Az optimista ember azért látja úgy, hogy félig tele van, mert megemlékezik arról, hogy honnan indult, és azt is látja, hogy a jelenlegi állapot jelentős előrelépést jelent az eredeti állapothoz képest. Ezért a jövőbe nem a jelenlegi hiányosságokat vetíti ki, hanem az eddigi folyamatok alapján végrehajt egy extrapolációt, és azt látja, hogy egyre jobb lesz. Igazából ez a különbség az optimista és a pesszimista ember között. A pesszimista nem látja, hogy jó következik, mert a szemei a láthatókon vannak, ahol nincs víz, az optimista pedig a szellemi folyó felé bocsátja a gyökereit, ezért nem fél, ha szárazság következik, mert a szellemi folyóból bármikor vehet vizet, ezért mindig gyümölcsözni fog.

Nekem meggyőződésem, hogy a Hit Gyülekezetén kívül is van élet, de ez az élet soha nem fordul szembe a Hit Gyülekezetével, azon egyszerű oknál fogva, hogy Istenben semmiféle megosztottság nincs. Vagyis anélkül is lehet valaki Hit Gyülekezetén kívüli keresztény, hogy kritizálná és bírálgatná a Gyülekezetet. De ha a kritika és a bírálat jön ki valakiből, ott az élet is megkérdőjelezhető. Ez azonban mindenkinek a saját felelőssége.

2014. máj. 31. 09:32
 24/32 anonim ***** válasza:
53%

Senkit nem akarok abba az állapotba taszítani, mint amin én is keresztülmentem, így a gyülekezetről és a vezetőiről most inkább nem írok. Ugyan a te hited a gyülekezet felé erősnek tűnik, de ki tudja mennyi hites olvassa még. Véleményem szerint aki igazán hisz és igyelszik a lehető legjobban szolgálni Istent, attól Ő sem fog elfordulni.

A démonokban és a Szent Szellemben hiszek, de már egészen másképp, mint ahogy ott tanítják. Mondhatni már a "tanok" 80-90%-val nem értek egyet, tehát jól érzékelted, hogy úgy írtam róluk, mint amikkel nem, vagy csak részben tudok azonosulni.

A Bornemiszáról meg csak annyit, lehet nem véletlen, hogy a gyermekeid nem tudnak oda járni. Ezt nem rosszból írom, és nem gyűlöletből. "Keresztény" időszakomban is azt ajánlottam az ismerőseimnek (sőt akkor a leginkább), hogy kerüljék. Tapasztalatból mondom, sokkal könnyebb megállni világi környezetben, mint a Bornemiszában. A tanárok tényleg jók, az épület szép, van teniszpálya meg egyéb nyalánkságok, de! Ami ott diákkörökben megy, azt nem ajánlom senkinek aki tényleg hívő. Részben azért, mert túl sok mindent fog megtudni, túl sok "vezetőporontyot" fog megismerni, amik könnyen lerombolhatják az addigi illúziókat a gyülekezet és a felkentek iránt.

A csodákról meg mindig az jut eszembe, amikor Jézushoz mennek majd az emberek és mondják neki, hogy "mi a Te nevedben gyógyítottunk, ördögöket űztünk, stb." és Jézus azt fogja nekik válaszolni, hogy "nem ismerlek titeket".

2014. máj. 31. 13:16
 25/32 Laci vagyok ***** válasza:
26%

A hitgyüli egy szabadkőművesek által létrehozott szervezet. Németh Sándor is szabadkőműves. Okkult erők működnek rajta keresztül nem a Szent Szellem. A Szent Szellem ajándékai valóságosak és építik az embert a hitgyüliben működő erő kivetkőztet emberi mivoltából és az emberek a földön fetrengenek. Szememmel láttam, hogy ugatva röfögve ugrándozva és fetrengve őrjöngtek Német Sanyi kézrátételére. Érdekes, de Német Sanya soha nem fetrengett a földön a "kenet" alatt.

Életem folyamán két féle hitgyülissel volt dolgom. Az első fajta nagyobb gazember és kapzsibb volt az istentagadó ateistákánál is. És ilyen volt a legtöbb akivel találkoztam. Viszont voltak jóhiszemű és kimondottan jó indulatú és élő hittel rendelkező hitgyülisek is. De ezek előbb utóbb kijöttek onnan. Hiszen meg van írva: "Az igazak nem maradnak meg a gonoszok gyülekezetében". Akinek sikerült megszabadulni a hitgyüli vasmarkából az adjon érte hálát Istennek.

2014. júl. 6. 08:48
 26/32 anonim ***** válasza:
72%
Hazudsz, bitang!
2014. júl. 6. 14:52
 27/32 Laci vagyok ***** válasza:
19%
Én nem hazudok hanem az igazságot írtam. Te magad vagy egy hazug és agymostot hitgyülis. Ha nem tudod tételesen megcáfoni amit írok akkor inkább menjél és burulj le németh sándor előtt. (Nem érdemli meg a neve a nagy kezdőbetűt!)
2014. júl. 12. 19:46
 28/32 anonim ***** válasza:
85%
Nemecsekről is ezt mondták, hasonlóan felvilágosult emberek. Hogyan lehet tételesen megcáfolni a hazugságot? A hazugság nem tételekre épül. Amit írsz, nem tények, hanem a magad agymenése. Goebbels óta pedig tudjuk, hogy nincs az a nagy hazugság, amit ne lehetne megetetni az emberekkel, ha kellően nagy tömegbázissal, a megfelelő ideig nyomják. Így van ez a Hit Gyülekezete megítélésével is. Ez az a pont, ahol az egykori pártállam, a történelmi egyházak és a fasisztoid elveket valló Jobbik nézetei találkoznak. Ez az a pont, ahol kommunista, fasiszta és vallásos ember közös nevezőre jut: közösen utálják a Hit Gyülekezetét és a zsidókat.
2014. júl. 12. 23:23
 29/32 Laci vagyok ***** válasza:
0%

Kedves Asperrimus!

Először is leszögezem, hogy egyáltalán nem utálom sem a hitgyülit sem németh sándort sem a zsidókat.

Pont a hitgyüli és a tagjai azok akik gyűlölködnek átkozódnak. Én még sanyit sem átkozom, hanem kívánom neki, hogy térjen meg és tartson bűnbánatot. Ellentétben ő vele, aki mindenkit kiátkoz aki nem fogadja el az ő isteni tekintélyét.

Én belülről láttam a dolgokat és fülemmel hallottam az átkozódásokat. Láttam az embereket földön fetrengeni és állat módjára viselkedni.

Jó ideig én magam is engedtem a pszichés terrornak és nem mertem megkérdőjelezni ennek a "simon mágusnak" (németh sanyinak) tekintélyét, de szerencsére Isten kegyelme felnyitotta a szememet. Tisztában vagyok vele, hogy sok jóhiszemű istenkereső ember vergődik a hálójukban. És pont ezek miatt az emberek miatt kell kimondani az igazságot. Nem sanyi ellen vagyok hanem a gonosz sátáni szabadkőmüves rendszeretek ellen. sanyika is el fogja venni méltó büntetését és nem fogják meg menteni az itélet napján az összeharácsolt milliárdjai.

"Goebbels óta pedig tudjuk, hogy nincs az a nagy hazugság, amit ne lehetne megetetni az emberekkel, ha kellően nagy tömegbázissal, a megfelelő ideig nyomják."

Látod ez egy frappáns mondat volt csak nem abban az értelemben ahogy te gondoltad. A hitgyüliben valóban megvan a tömegbázis is és a megfelelő hazugságmennyiség és ott van Göbbelsz helyett sanyi!!!

Nem túlzás azt állitani, hogy Göbbelsz csak tanuló lehetett volna sanyi mellett.

"Ez az a pont, ahol az egykori pártállam, a történelmi egyházak és a fasisztoid elveket valló Jobbik nézetei találkoznak. Ez az a pont, ahol kommunista, fasiszta és vallásos ember közös nevezőre jut: közösen utálják a Hit Gyülekezetét és a zsidókat."

Na látod ez az agyrém. Az egykori pártállam amiről itt példálózol semmiben sem különbözik tőletek. Sőt diktatura terén a kádári puha diktatúrát überelitek, sőt talán még a sötét Rákosi korszakot is.

A tömeggyilkos pufajkás horn gyuszi volt a hitgyüli favoritja. Le ne tagadd már, hogy annak idején ki volt adva sanyi által parancsba, hogy őrá kell szavazni.

Vagy pedig a szélsőséges liberális SZDSZ ami a homárságot és egyéb devianciát valamint a magzatgyilkolást tűzte zászlajára előtte meg arra kellett szavazni.

A degenerált gyurcsótány feriről ne is beszéljünk ez is a hitgyüli favoritja volt és egy másik választásnál kötelező volt rászavazni.

Milyen gyülekezet az ahol a baloldali exkomcsi és libsi a favorit? Az ateista istentagadó. Már az is undorító ahogy belefolytok a politikába. Jézus ezt nem tette.

2014. aug. 24. 07:43
 30/32 anonim válasza:
0%

Pénzéhes alakok vannak a vezetőségben...

Tizedet szednek, belépési díjat szednek, rendezvényi díjat szednek, ezen kívül még a helyszínen is szednek pénzt ilyen kalapokba. Elvakult emberek gyülekezete. Ismerősömék csont szegények, alig élnek meg már vagy 10 éve és beléptek ide, de ki már nem tudnak lépni, mert nem engedik. A befizetett pénzt rendre elsikkasztották a vezetők és csak ámítás, hogy segítenek egymáson

2015. jan. 2. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!