Mit kell tudni a Hit Gyülekezetéről?
Egyik ismerősömet elrángatták egy ilyen istentiszteletre egy nagyvárosban található központjukba. Azt mondta, hogy aki nem tűnt elég átszellemültnek, azzal szépen külön is elbeszélgettek. Meg elég csúnyán néztek a körülötte ülők, hogy csak aprópénzt dobott a kosárba.
Agymosott zombik serege volt.
Én a helyedben ezzel a kollégával csak annyit beszélnék, amennyit feltétlenül kell és a munkához kapcsolódik. Vallásról meg hasonlókról még véletlenül se, mert elkezd térítgetni.
Én magam évekig jártam a Hit Gyülibe, családi szinten még mindig kötődök hozzá, nagy ritkán meg is fordulok ott, de érzelmileg már nem kapcsolódom hozzá egyáltalán. Ha megengeditek, azért reagálnék pár észrevételre.
Valaki azt írta, hogy a "saját, elferdített" bibliáukból idézett neki az ismerőse. Valamivel keverheted, mivel a Hit Gyüli ugyanazt a Károli fordítást használja, amit az összes többi protestáns felekezet, nincs saját biblia. Az, hogy a házasságot csak egy férfi és egy nő között tartják elképzelhetőnek, azt hiszem, nagyon nem csak rájuk jellemző, hanem minden keresztény egyházra, sőt, megkockáztatom, az ateisták többségére is.
Az meg, hogy ne lenne onnan szabadulás... Én vagyok az élő példa, hogy dehogy nincs. :) És nagyon nem vagyok egyedül, van Bornemiszát végzett barátnőm, aki elmesélte, hogy az osztályuk fele már teljesen kilépett, a másik fele pedig szép lassan morzsolódik lefele, ha el is járnak még ilyen-olyan okokból, igazából magasról tesznek az egészre.
Az nem igaz, hogy aki nem elég "átszellemült", azzal elbeszélgetnek. Én soha az életben nem fordultam ki magamból, a kutyát sem érdekelte. Lehet, hogy régen volt ilyen, de az elmúlt tíz évben biztos nem.
Itt van néhány tény is, a sztereotípiák, a szubjektív, megalapozatlan és felszínes vélemények ellensúlyozására.
A Hit Gyülekezetében jóval az országos átlagot meghaladva vannak nagycsaládosok, nem ritkák az öt, a hat vagy akár a hét és nyolc gyerekes családok. Nekem öt gyerekem van. A Gyülekezetben egy százalék alatt van a válások száma. Sok ezer ember szabadult meg a dohányzástól, az alkoholizmustól, és sokan a kábítószerezéstől, illetve egyéb kóros függőségekből, illetve komoly betegségekből gyógyultak meg. Számos olyan tagja van, aki korábban kifejezetten deviáns életvitelt folytatott, de véglegesen felhagyott azzal megtérése után. Így vannak volt prostituáltak és börtönviselt nehézfiúk is, akik ma már az evangélium szolgálatában állnak, például:
A Hit Gyülekezete Európa legnagyobb karizmatikus gyülekezete, vezetője - Németh Sándor - nemzetközi tekintélynek örvend, még nem hívő körökben is tisztelik és elismerik a tevékenységét, persze nem az ellenségei. A Hit Gyülekezete támogatja a bajba kerülteket, amiben nem állami pénzeket használ fel, hanem a tagjainak önkéntes adományát. Sem az adakozás, sem a tizedfizetés nem kötelező, és arról semmiféle nyilvántartást nem vezetnek.
Engem számos esetben segítettek ki. Például, többször voltak ingyen a gyerekeink nyaralni a Balaton mellett, Alsótekeresen, illetve karácsonykor sokszor kaptunk húsz-huszonötezer forintos utalványt. Amikor tönkrement az autóm motorja, akkor ötvenezer forintot kaptunk a gyülekezettől gyorssegélyként, illetve negyvenezer forintot egy keresztény családtól. Egy alkalommal a gyülekezetünk egyik főembere pedig elvitt egy üzletközpontba, és vett nekem a saját pénzéből két pár cipőt harmincezer forint értékben.
Ezek tények és ha akartam volna, akkor még kutathattam volna az emlékeimben, hogy hányszor segítettek valamilyen formában, és tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen. A többi vélemény, amit itt olvastam nem több előítéletnél, amiről még az írója sem tudja, hogy egyáltalán igaz-e, bár láthatólag nem is érdekli.
Olyan emberek miért írnak, akik azt sem tudják valójában, hogy mik a gyülekezet nézetei, tanításai, elvárásai?
Az, hogy valaki egy közösséghez tartozik, még nem kellene elvárni, hogy egyből tökéletes is legyen. A Hit Gyülekezete is emberekből áll, és köztudomású, hogy egyetlen ember sem tökéletes. Bizony, még a pápa sem az.
Járnak buta, és okos emberek is oda.
Nehogy már a gyülekezet tehessen róla, ha valaki "bamba", vagy lassú "felfogású". Ahhoz semmi köze.
5 vagyok.
Ok, h lepontoztatok, de az információim nem felületesek (ezt kikérem magamnak). Ott nőttem fel, a sulijukba (Bornemisza) jártam, ott is érettségiztem. Jelenleg 1 közeli családtag, és sok ismerős "köt oda". Tudom miről beszélek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!