Jézus a harmadik zsidó templom felépítése előtt vagy után fog vissza jönni?
Puff neki, jól megjártam. Alighanem írtam sok feleslegeset, mert # 10 ma 20:35 sok mindent jól leírt. Talán mégse felesleges, mert adtam néhány linket, így Maimonidesz és a Temple Institute weboldala.
1) A Harmadik Templom és a Messiás eljövetele között sok tudós rabbi szerint nincs közvetlen összefüggés, a Biblia nem mondja, hogy melyik elõbb, csak azt, hogy mindkettõ biztos. ( A Bibliának arról a részérõl beszélek, amit a keresztények "Ószövetségnek" neveznek. )
2) Maimonidesz szerint a Mesiási Kor nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan, egy folyamat kiteljesedéseképp fog eljöni. ( Maimonidesz Moishe ben Maimun ) 1135 - 1204, a legnagyobb középkori zsidó filozófus. Részletek: A Messiás szabályai: [link] ( Természetesen ezek nem Jézusra vonatkoznak, Jézus a zsidó vallásban nem szerepel. )
"hol van szó Harmadik Templom felépítéséről?"
Jehezkél ( Ezékiel ) próféta könyve
40 - 48. fejezetek. Közben 44:4 - tõl kezdve törvények, szabályok, majd újból leírás.
Ez a látomás nem felel meg a Második Templomnak több ponton ( szinte egyáltalán nem, bárki meggyõzõdhet róla, ha elolvassa a Második Templom történelmi leírását és Ezékielnek ezt a látomását ). Márpedig a próféta - próféta.
( KZitus nevű felhasználónak is :) )
Tedymaci nevű felhasználó válaszához:
Dániel könyvének vége felé: "Én hallottam ugyan, de nem értettem meg; és mondtam: Uram, mi ezeknek utólja? Mondta: Menj, Dániél, mert bezárva, lepecsételve vannak a szavak a végnek idejéig." ( Dán. 12:8-9. )
Hmm? Dániel nem értette meg. A "magyarázat", amit kapott: "bezárva, lepecsételve vannak a szavak a végnek idejéig." Vagyis a látomás NEM magyarázta meg, Dániel nem értette meg.
Te igen?
Ezékielhez még vegyük hozzá: "mert házam imaháznak fog neveztetni mind a népek számára." ( Jesájá ( Ézsaiás ) 56:7 ) ( A [link] nyitóoldalán ez az idézet van. )
Hogy jön össze, hogy felépült a Harmadik Templom, az ÚR népe ( Izrael ) között lakik - és akkor "az antikrisztus szövetséget köt Izraellel"? Tökéletes zagyvaság. Egyáltalán, mi az, hogy antikrisztus? Ellenfelkent?
Mert a Krisztus ( vagyis Cristus ) latinos alak a görög Chrystos szóból ered, ami a héber Moshiach = Felkent szó görög fördítása.
Moshiah, vagyis Messiás felkentet jelent ( nem Megváltó, az héberül Gajél ). Mellesleg így emlegeti a Királyokat is a Biblia, õket is felkenték, azáltal lettek királlyá.
Amikor azt mondjuk "A Mesiás" ( HaMoshiach ), akkor az ÚR felkentjérõl van szó, aki majd eljön és igazságot tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!