Ebben az igében a "jó" pontosan mit takar? (részletek lent)
Nem tudom hol szerepel a bibliában, de egyszer amikor Jézusra azt mondta valaki, hogy "jó mester", Ő azt felelte: senki sem jó, csak az Atya.
Itt érdekelne, hogy ami a magyarban "jó"-nak van fordítva, ott az eredeti szövegben milyen szó szerepel, és mit jelent pontosan.
A válaszokat előre is köszönöm!
Márk 10,18. Jézus pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten.
A választ nem tudom.
Ezt keresed: Márk 10:18 Jézus így válaszolt: „Miért mondasz engem jónak? Senki más nem jó, csak Isten.
Az ógörög szöveg:
18ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῷ Τί με λέγεις ἀγαθόν; οὐδεὶς ἀγαθὸς εἰ μὴ εἷς ὁ θεός.
Itt is "jó" van.
King James:
Márk 10:18 And Jesus said unto him, Why callest thou me good? there is none good but one, that is, God.
Mindenhol a "jó" szó van, így azt jelenti nagy valószínűséggel, hogy "jó". De ne feledd, hogy Jézus ekkor emberként volt közöttünk.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Bár ha tényleg azt jelenti csak, hogy jó, akkor ez több kérdést is felvet...
De az eddigi válaszokra mind ment a zöld!
Egyszerűen Jézus szerette volna a kérdező gondolkodását csiszolni,hogy a megszólítása ,nemigazán helyes.
pld.mikor egy pogány aszony kéri ,hogy a lányát gyógyítsa meg ,adig nem válaszol míg helyesen nem szólitja .
Mert Ő Úr mindenek felett.
(agathosz)
1) jó, nemes, bátor, vitéz, derék, kiváló, becsületes, jóindulatú
2) hasznos, kedvező, szerencsés, boldog
3) főnévként: jó dolgok, javak
90-szer szerepel az ÚSZ-ben ez a szó, hogy agathosz.
Jézus is Jó volt, mert a szívének jó kincséből hozta elő a jókat, és nem találtatott Benne álnokság.
Nagyon köszönöm utolsó!
Ment a zöld :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!