Hogyan zavarjam el a Jehovákat, hogy képesek csengetni, meg percekig az ajtóm előtt állni? Fizetnek nekik, hogy nyomják a csengőm?
(Máté 6:1, 2) . . .. 2 Ezért amikor irgalmas adományokat adsz, ne kürtölj magad előtt, mint ahogy a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsőítsék őket az emberek. . . .
(Máté 6:4) 4 hogy irgalmas adományaid titokban legyenek; akkor a te Atyád, aki titokban néz, megfizet neked.
Talán még annyit, hogy elmondtuk többször is, hogy Jehova Tanúi nem folytatnak karitatív tevékenységet.
De ott vagyunk a katasztrófáknál és segítsük egymást, és másokat is ahogy lehet.
Jelenleg Chilében volt tűz pusztító katasztrófa és a testvéreink elsőként érkeztek segély szállítmányokkal
ezen kívül ott voltunk a Duna áradásánál, a vörös iszap katasztrófánál, Japán földrengésél, stb.
Csak ezekről azért nem tudsz, mert mi nem megyünk a médiához ezt híresztelni, hogy milyen kedvesek meg aranyosak vagyunk, és dicsérjenek minket.
Katy Weaver
Kérdező: Szerintem mond meg nekik, hogy hozzád ne jöjjenek. Biztos vannak olyan megértőek, és nem zavarnak tovább.
Kedves 9-es válaszoló!
Nem hinném, hogy Isten azt kéri az emberektől, hogy utálják egymást, csak mert más valláshoz tartoznak. Szerintem ez így nem volt szép tőled.
Elizabeth
Ha megmondod nekik, hogy nem vagy rájuk kíváncsi, akkor meg abból próbálnak beszélgetést kezdeményezni, mert azt tanulják és gyakorolják.
Elég kevés van köztük a tapasztalatom szerint, aki tiszteletbe tartja a szabad választásodat, ahogy Jézus is tette. Senkire sem erőszakolta rámagát.
Itt egy példa a tankönyvükből, hogy tiszta legyen, amit írtam:
Érveljünk az írásokból, 16. oldal.
Válaszok a beszélgetés megszakítását célzó közbevetésekre
"Ez engem nemérdekel"
"Ezt szokta mindig válaszolni, ha Jehova Tanúi felkeresik Önt?...Nem tette még fel magának a kérdést, miért jövünk ismételten önhöz, vagy mit szeretnénkmondani önnek?...Röviden szólva, azért jöttem, mert olyan dolgokról szereztem tudomást, amiről önnek is tudnia kellene. Miért ne hallgatnámeg ez egyszer, amit mondani szeretnék?"
stb, meg a többi változata ezeknek...
Én Keresztény Református vagyok de ennek ellenére úgy ismerem a jehovas vallást mint asajatomat vagy még jobban.
Egyszer hozzánk is jött egy hogy tanulmányozza velünk a Bibliát. Anyu nem volt itthon. Én kinyitottam az ajtót és mondtam hogy ismerem a Bibliát,tudom hogy az utolsó napokat éljük, Isten neve Jehova és emsoka eljön Jézus az ég felhőin amikor Armageddon lesz és utána 1000 évig paradicsomi állapotok lesznek a földön, utána kis időre visszajön a Sátán. Erre elment mert látta hogy tudom amit mondani akart volna és nem volt kivel tanulmányozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!