Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell folyton ezt csinálni?

Miért kell folyton ezt csinálni?

Figyelt kérdés

Bármilyen kérdést teszek fel, vagy egyáltalán akárki akármilyen kérdést tesz fel akármelyik kategóriába, mindig jön valaki, aki belekeveri a vallást, aztán jön a veszekedés, egymás szidalmazása stb.

Miért kell folyton ezt csinálni?

Élvezik, hogy a másikat b@sztathatják? Vagy azt élvezik hogy nekik szólnak be?

Mire jó ez? Erre van a vallás kategória. Akkor máshol miért b@szakodnak ezzel?

Pláne hogy mindig a legelvakultabb idióták jönnek, akik a saját igazságukon kívül másról hallani sem akarnak.

Én hívő katolikusnak tartom magam, de lassan már azért leszek ateista, mert nem bírom az ilyen eszementeket.

2009. dec. 27. 14:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Nem bírjátok felfogni, hogy nem azzal van a gond, hogy elutasítjátok az evolúciót - mellesleg teljesen tudománytalanul - , hanem azzal, hogy ott győzköditek az embereket ennek a vélt igaztalanságról, ahol erre nincs igény és ahol az ilyen jellegű hozzászólások senkit sem érdekelnek?"

Pont erről beszélek.

Végre valaki felfogja.

2009. dec. 27. 16:01
 12/21 anonim ***** válasza:
Pontosan én sem tudom, h mi értelme van ennek egy ilyen kérdezős oldalon, nekem eléggé elvakultnak, fanatikusnak tűnnek.Úgy tudom, a térítés, ill. csupán a nézeteik terjesztése fontos eleme az ún. egyházuknak, vagy inkább szektájuknak. Gyakorlatilag persze nem érnek el vele semmit, sőt, pl. én korábban nem tartottam annyira elvetemültnek őket, összehasonlítva mondjuk a szcientológiával vagy stb., de miután többek között ezen az oldalon is "bemutatkoztak" azt kell hogy mondjam, h semmivel sem jobbak.
2009. dec. 27. 16:03
 13/21 anonim ***** válasza:
utóbbit a JT kapcsán írtam, de közben érkeztek már másik válaszok is :)
2009. dec. 27. 16:05
 14/21 A kérdező kommentje:

Nekem semmi bajom azzal, hogyha téríteni akarnak. Elvégre minden vallás ezt akarja.

Csak az a bajom, hogy mindenhova odapofátlankodnak, senkire sincsenek tekintettel, mindenkit szidalmaznak. És ezek után azt várják el, hogy csatlakozzunk hozzájuk?

A térítésnek nem az a lényege, hogy a delikvens megtérjen? Akkor miért alkalmaznak olyan módszereket, amivel egyértelműen az ellenkezőjét érik el?

2009. dec. 27. 16:06
 15/21 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék, talán egy Tanú többet tudna mondani erről, nem is értem, h hol vannak, máskor olyan fürgén megtalálnak minden kérést :)Nekem sem az a problémám, hogy ha egy erre vonatkozó kérdésben kifejtik nézeteiket, de az, h szinte minden kategóriában, mindegy milyen témánál a saját maszlagukat terjesztik az már sok. Ahogy már vki leírta, ha nem az a kérdés akkor senki nem kíváncsi erre.Nemrég vki megkérdezte itt, h mikor lesz az Örmény ortodox liturgia Pesten, erre egy tanú pofátlanul beírja, h "azt én nem tudom, de a JT királyságtermében mindenki szeretettel vár" pff .....sem a kérdező , sem senki más nem volt erre kíváncsi, tehát a válasz abszolút haszontalan....ez csak egy példa a sok közül.
2009. dec. 27. 16:13
 16/21 anonim ***** válasza:

"A térítésnek nem az a lényege, hogy a delikvens megtérjen? Akkor miért alkalmaznak olyan módszereket, amivel egyértelműen az ellenkezőjét érik el?"

Mert a hitgyülisek, a jehovisták és a tradicionális felekezetek elvakultabb hívei nem a racionális gondolkodásról híresek.

2009. dec. 27. 16:14
 17/21 anonim ***** válasza:

"nem is értem, h hol vannak, máskor olyan fürgén megtalálnak minden kérést"

Már szorgosan másolgatják be a hozzászólásaikba a bibliai idézeteket, de ez eltart egy ideig, csak türelem...

2009. dec. 27. 16:17
 18/21 anonim ***** válasza:
én értem a kérdezőt...hogyha a vallásos oldal véleményére lett volna kíváncsi, akkor a vallás kategóriába írja a kérdést...én is a tudományba írok, ha tudományos választ várok és rohadtul zavar olyankor a bibliás halandzsa
2009. dec. 27. 16:47
 19/21 anonim ***** válasza:

Tudjátok nekem pontosan ez a bajom a zsidózással. Teljesen más jellegű kérdésre válaszolva valahogy mindig oda jutnak ki egyesek, hogy mert a zsidók....

Persze a térítőket sem értem sokszor, tudtommal a Bibliában az is ott van, hogy ne botránkoztassanak meg senkit. Ha valaki érdeklődő, akkor jogos a tájékoztatás, de,ha nem, akkor nem kell.

2009. dec. 27. 19:55
 20/21 A kérdező kommentje:

Egyet értek.

A zsidózás tekintetében is.

2009. dec. 27. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!