Az egyszerű fordítást az interneten olvastam, nekem egyáltalán nem tetszik.
A RÚF 2014-et nemrég vásároltam meg. Már olvasgattam, és pozitív véleményt tudok mondani, meg vagyok vele elégedve nekem tetszik :-) Természetesen többet majd akkor tudok róla mondani, ha végigolvastam.
2014. máj. 2. 19:04
2/13 megfelelő válasza:
Szerintem jó, hasonlít a rev. Károlira. Biztos azért, mert ugyan azok csinálták nagyjából.
2014. máj. 3. 17:03
3/13 anonim válasza:
Szerintem az EFO. Bár még nem olvastam végig, kb egyharmadnál járok.
2014. máj. 13. 12:11
4/13 anonim válasza:
Mind a kettő jó. Az Egyszerű az tényleg egyszerű, de a RÚF nagyon pontosan visszaadja az eredeti szöveget.
2015. jan. 20. 14:21
5/13 anonim válasza:
János!
Melyik eredetire gondolsz a sok közül?
Amelyik elveszett? Vagy a görög LXX? A szír Peshitta?
De ezért még nagyon messze van a XIX. század elején revideált Károlitól - dicséretes, hogy sok mindent javítottak benne - de sajnos sok olyan változtatás is történt, ami egyértelműen teológiai jellegű, és rontja az eredetileg pártatlan és páratlan fordítás egyetemes voltát...
Üdv. Péter
2015. jan. 21. 11:19
7/13 anonim válasza:
ha először olvasnál bibliát mindenképpen EFO, már csak mert olcsóbb is
2015. aug. 30. 23:01
8/13 Clark Kent.. válasza:
Én végigolvastam, hát mit is mondjak. :D
Egy korrekt, tudományos fordítás, viszont esztétikailag vannak nála jobbak. Nekem a 90-es revízió és a SZIT Biblia jobban tetszik.
2015. aug. 31. 23:23
9/13 anonim válasza:
A RÚF teljesen jó, az Egyszerűt nem ismerem annyira. De ha valaki most ismerkedik a Bibliával, és nem egy-egy igeszakaszon akar nyelvészkedni, hogy az most mit is jelent, hanem a lényeget akarja megérteni, akkor azt válaszd, amelyik számodra szimpatikusabb!
2020. máj. 12. 11:39
10/13 anonim válasza:
A rúf 2014-nél mit tekintettek alapnak? LXX-t vagy egy valamilyen (már protestáns) szöveget? Gondolom nem a Károliból dolgoztak...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!