Jézus és az Atyának egy nevük van és ök tényleg egyek?
Nem, Jézus az Jézus, az Atya az Atya.
És nem is egyek, mert Atya az Atya, Jézus pedig Jézus.
Attól függ, hogy kinek a tanítása, mert ezen nagyon sokat vitatkoztak:) A katolikus álláspont szerint Atya és Fiú egy természet, egy isteni lényeg, de két külön személy, és külön eredet, mivel a Fiú az Atyától származik. Jézus tehát isteni személy, de nem ő Isten!
Remélem érted...
Szia
A szentháromság nem bibliai Tanítás
(János 17:12) 12 Amikor velük voltam, őrködtem felettük a te nevedért, melyet nekem adtál; és megtartottam őket, és egyikük sem pusztult el, kivéve a pusztulás fiát, hogy beteljesedjen az írás.
A vers nem arról szól hogy Jézus nevet kapott hanem azt a feladatot, hogy Őrizze meg azokat a tanítványokat akiket az Atyja rábízott.
Jézus az Atyja nevében jött ami azt jelenti, hogy Ő végzi el Isten akaratát.
Ha valakinek a nevében eljár, az azt jelenti, hogy úgy kell venni, mint ha maga a személy aki küldte van ott.
Ezért nem keverendő és nem háromság.
Nem Jézus akarata érvényesül hanem az Atyáé!!!!
Katy Weaver
Miért? Szerinted a Szentháromság nem biblikus? Legalább keresnél rá a Google-ban, ha nem érted, vagy imádkoznál bölcsességért.
Vagy ha mindenáron ezen az oldalon akarod a választ megkapni, akkor használnád itt a keresőt, mert naponta felteszik ezt a kérdést.
"De az ö tanitásaik legalább biblián alapulnak!"
Az övékre gondolsz amit több mint 200 helyen elferdítettek, hogy tagadják a Fiút? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!