Az Ószövetségben szólították e a Teremtőt mennyei Atyának?
Szia!
Szó szerint csak az Újszövetségben olvasunk erről így.
Zsolt 68:6 Árváknak atyja, özvegyeknek bírája az Isten az ő szentséges hajlékában.
Zsolt 89:27 Ő így szólít engem: Atyám vagy te; én Istenem és szabadításom kősziklája!
Ézs 63:16 Hiszen Te vagy Atyánk, hiszen Ábrahám nem tud minket, és Izrael nem ismer minket, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, ez neved öröktől fogva.
Ézs 64:7 Most pedig, Uram, Atyánk vagy Te, mi sár vagyunk és Te a mi alkotónk, és kezed munkája vagyunk mi mindnyájan.
Szervusz
Találtam neked:
Zsoltárok 2:7 7 Hadd adjam hírül Jehova végzését!
Ezt mondta nekem: „Te vagy az én fiam;
Én atyáddá lettem a mai napon.
Ésaiás 9:6 Mert gyermek született nekünk, fiú adatott nekünk, és a fejedelmi uralom az ő vállán lesz. Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Béke Fejedelme.
Ézsaiás 64:8 Most pedig, ó, Jehova, te vagy a mi Atyánk! Mi vagyunk az agyag, te pedig a Fazekas; mindannyian kezed munkája vagyunk.
Üdvözöllek.
KZitus!
Ésaiás 9:6 Mert gyermek született nekünk, fiú adatott nekünk, és a fejedelmi uralom az ő vállán lesz. Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Béke Fejedelme.
Az hogy fiú adatott nekünk azt hogyan tudod az Atyára vonatkoztatni?
A többi okés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!