Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, hogy lehet...

Jehova Tanúi, hogy lehet összerakni az alábbi igéket, hogy kizárjátok a Háromságot?

Figyelt kérdés

"De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok."(Jn.16:7)

Jézus itt azt mondja,hogy elküldi a Vigasztalót,vagyis a Szent Lelket.

"Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek."(Jn.14:26)

Itt már az Atya küldi a Szent Lelket Jézus nevében.

"Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot."(Jn.15:26)

Itt pedig megtudjuk,hogy eljő a Vigasztaló akit Jézus kűld,de az Atyától származik.

Hogy lehet kizárni ezekből az igékből a Szentháromságot?

#Jehova #tanú #háromság.biblia
2014. ápr. 30. 22:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen ez így van kedves utolsó válaszoló!

Ha a mag el van vetve a többi az Isten dolga.:)

2014. máj. 2. 19:17
 12/15 sandor76 ***** válasza:

Janos,14;15-17.

Ez a segito az a Szent Szellem ,vagyis Isten ereje,ami a tanitvanyaival es a kovetoivel lessz mindvegig.

Janos,14;26.

Itt ugyszinten jezus neveben kuldi el a segitot,de maga Isten kuldi el,tehat Jezus nem rendelkezik vele,csak ha az Attyja a rendelkezesere bocsatja.

2014. máj. 3. 22:04
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm Sándor!

Nagyon meggyőző voltál? :)

2014. máj. 3. 22:22
 14/15 anonim ***** válasza:

"A "Szentháromságot" csak a Szent Szellem tudja kijelenteni azokban akikben Krisztus Szelleme lakozik."

Az ihletett apostolok nem jelentették ki a háromságot a Biblia lapjain, hanem az János halála után jelent meg a hitehagyás eredményeként!

2014. máj. 30. 22:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Nagyon érdekes dolgokrol,beszélgetünk,érveket cserélünk,a jehova tanúival.

Csak párat említek,Jézus személye,hogy Ő Isten,a Szent Szellem ,hogy erő,vagy személy, szentháromság,hogy Isten egy ,de háromféle képpen jelenti ki Önmagát.

A lélek halhatatlansága,van e örök kárhozat,és nagyon sok,hasonló teológiai kérdést kapnak a jehova tanúi.

Vajon miért állítják mindennek az ellenkezőjét?

Bármit mondassz a Bibliábol,ők ,teljesen ellentéts magyarázatot adnak.

Az az Érdekes ,hogy semijen magyarázattal nem lehet őket meggyőzni hogy nincs igazuk.

Ez már valóban Isten ítélete ,az ő hitetlenségükre.

Milyen sokan bíznak Jehovában,ha jól tudom ,már több mint 7millió tanúvan a földön.

Ez is jelzi,hogy Jézus Krisztus vissza jövetele,a földre,hogy Királyságát felállítsa,nagyon közelvan.

A leg alapvetőbb bibliai igazságokkal sem vannak tisztában.

A rengeteg mellé duma,az megyen,hogy így meg úgy ,csak ők használják a Jehova nevet,övék az igaz vallás,stb..

De ha netán valaki rá kérdezne,mi az üdvösség,és mi a feltétele,vagy mi megigazulás ,és hogyan lehetséges,vagy ami náluk a leg fontosabb ,hogyan juthatok be a Földi Királyságba,ezekre ,és még sok sok kérdésre is csak hebegnek habognak,hogy majd így Jehova ,meg úgy Jehova.

Valahogy nagyon mélyen a sötétség hatalmában vannak.

2014. máj. 31. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!