Mennyit érhet ez a két könyv?
Amennyi az előállítási költsége ill. amennyit hajlandóak kifizetni érte.
Mennyit hajlandóak fizetni érte?
Ahhoz a piacon kellene tájékozódni.
Nem mindegy, hogy milyen állapotban van, milyen kötésben van, mennyire eredeti és pontosan mikori stb...
Szerintem nem kevés. Lehet Múzeumoknál kellene érdeklődni.
Angolul van, nem igazán értem, de a végén a sor amin megakadtam, jól értem, hogy amerikai dollárban 25-35millió?
The price of a complete copy today is estimated at $25−35 million.
Ha ez igaz, akkor, jesszus, nem létezik, hogy ez azt jelentené, hogy 5 milliárd körüli összeg 2 könyvért. :D
Mikor készült a biblia? Milyen nyelven van? Mennyi pld-ban van? Mert ezek nagyon is számítanak egy könyv értékénél.
A könyvben elöl vagy hátul megtalálod a válaszokat, sőt azt is, hogy hol nyomtatták ki, és ki a felelős a nyomtatásért.
Huhh, jó kérdés, első ránézésre 1000 éves is lehet,
Legelső oldalán csak egy pecsét van az 5. oldalon meg 2 oszlopban kezdődik a szöveg. De dátum vagy ilyesmi nincs rajta. Nyelvre szintén nuku ötlet, szerintem latin lehet.
Állapota hát... egyik sarka sérült az egyiknek eléggé, talán valami rágcsáló megtámadta, egy padlásról került elő mindkettő 2 tonna holmi alól.
Igen tudom, csak poénból írtam az 1000-ret, de tekintettel, hogy dátumot nem találtam rajta, így nem vagyok benne biztos, hogy honnan tudom, hogy mi lehet ez? Egy 98 éves nénié volt a ház aki emlegette, hogy van neki ilyen bibliája, bár igazából szerintem senki sem foglalkozott vele. Mi megvettük a házat pár éve, szombaton pedig eljutottunk addig, hogy a padlást kitakarítottuk, akkor akadtunk rájuk, ha barátnőm nem emlékszik a néni szavaira, akkor lehet rég a szemétben csücsülnének ezek a könyvek.
Egyikőnk sem műértő, amit lehetett googleban keresgettük, képek alapján nagyon hasonlít, de ennél többet nem tudunk.
Persze rögtön elvihetnénk valakihez aki ért hozzá, de ez megint két esélyes, vagy átvágnak minket vagy nem, mert egyikőnk se ért hozzá, ezért akartam találni valamit ami alapján 99%-ban azonosíthatók lennének, és akkor már valami érték is lenne mint elképzelés.
Ha értéktelen utánzatok, akkor max szemét, ha viszont valódiak és értékesek, akkor örülhetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!