Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi ez a nagy liberalizmus itt...

Mi ez a nagy liberalizmus itt a vallások terén? Hogy hagyhatják a különböző vallások képviselői, hogy a többi ember elkárhozzon, vagy istentelen dolgokat műveljen?

Figyelt kérdés

Hogy viselik a vallások képviselői, hogy a világ nagy része szerint az ő vallásuk hülyeség?

[link]

... mindegy kinek van igaza, a nagy többség mindenképp tévedni fog! Nem kéne most már egyszer és mindenkorra eldönteni, hogy kinek van igaza?

2014. ápr. 25. 19:42
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Annak van igaza, aki bizonyít.

Amennyiben nincs lehetőség bizonyítani, annak vannak igaza, aki azt mondja, hogy nem tudjuk, max. hiszünk benne.

A liberalizmus alatt meg nem feltétlen negatív dolgoknak kellene beugrani. De meg merem kockáztatni, hogy legtöbb esetben nem a liberalizmus az, ami a vallás ellen megy, hanem a józan ész. Úgy értem, hogy a vallások tiltanak marhaságokat, amik emberellenesnek minősülnek. Sok értelmetlen dogmától akarnak megszabadulni az emberek.

2014. ápr. 25. 19:46
 2/8 anonim ***** válasza:

"Úgy értem, hogy a vallások tiltanak marhaságokat, amik emberellenesnek minősülnek"

Mármint nem megvédenek téged a rossz dolgoktól:D

Hanem olyan dolgokat tiltanak, amiket nem kellene és ezért lesz a vallás marhaság. De még ha tiltanák is csak szimplán szánalmas volna. A fellépésük rosszabb.

2014. ápr. 25. 19:48
 3/8 anonim ***** válasza:

A többistenhívő vallások jól megférnek egymással: a másik vallás isteneit vagy azonosítják a magukéival, vagy elismerik, de nem imádják őket.

Az egyistenhívő vallások alapvetően küzdenek egymás ellen a hívekért. De nem tudok megtéríteni olyat, aki szilárdan hisz valami másban.

2014. ápr. 25. 20:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy az a vágyam, hogy mindenkivel megismertessem az evangéliumot. Aki viszont nem fogadja szívesen, vagy csak veszekedni akar, azzal nem igen tudok mit csinálni. Elfogadom a döntését, hogy nem érdekli az evangélium, és továbbállok olyan helyre, ahol szívesen fogadják Krisztus tanításait.

2014. ápr. 25. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én református keresztyén vagyok, de nem gondolom hogy az iszlám vagy a buddhizmus, vagy akármelyik világvallás hülyeség...

2014. ápr. 25. 22:29
 6/8 Vadkan01 ***** válasza:
Szokták mondani, csak azon lehet segíteni aki hagyja. Egyébként úgyis eljön az idő amikor elmondják mi az igazság, úgyhogy ne légy türelmetlen.
2014. ápr. 25. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A világmindenséget teremtő és fenntartó Isten uralma a világmindenségben a szabadság uralma, amihez hasonlót mi a földön nem ismerünk. Ez azt jelenti, hogy kényszert, erőszakot sohasem alkalmaz egyetlen teremtményével szemben sem. Nem használja fel azt a hatalmát, hogy minden teremtményének az élete kizárólag tőle függ. A Biblia utal arra, hogy az emberen kívül sok más, értelmes teremtménye is van Istennek a világmindenségben. Ezek közül azonban egy sem a tőle való függés vagy a félelem indítékából tiszteli Istent és az ő törvényét, hanem szabad választás és belső erkölcsi meggyőződés alapján. Azért tehát, mert törvényét igaznak, őt magát pedig méltónak találják arra, hogy Uruknak, vezetőjüknek fogadják el. Isten világában mindenütt, kizárólag a szabadság uralma érvényesül: „Ahol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.” (Pál 2.levele a Korinthusbeliekhez 3. fejezet 17. vers)

Üdv. Péter

2014. ápr. 26. 00:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen,hogy kinek van igaza.Mindenki a sajátját gondolja igaznak.Aztán a probléma rendszerint abból van,hogy meg akarja téríteni a másikat jó szándékból,hogy nehogy elkárhozzon,közben fingja nincs a másik ember életútjáról,nem is érdekli az álláspontja,csak játssza a fontoskodót.
2014. ápr. 26. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!