Mi ez a nagy liberalizmus itt a vallások terén? Hogy hagyhatják a különböző vallások képviselői, hogy a többi ember elkárhozzon, vagy istentelen dolgokat műveljen?
Hogy viselik a vallások képviselői, hogy a világ nagy része szerint az ő vallásuk hülyeség?
... mindegy kinek van igaza, a nagy többség mindenképp tévedni fog! Nem kéne most már egyszer és mindenkorra eldönteni, hogy kinek van igaza?
Annak van igaza, aki bizonyít.
Amennyiben nincs lehetőség bizonyítani, annak vannak igaza, aki azt mondja, hogy nem tudjuk, max. hiszünk benne.
A liberalizmus alatt meg nem feltétlen negatív dolgoknak kellene beugrani. De meg merem kockáztatni, hogy legtöbb esetben nem a liberalizmus az, ami a vallás ellen megy, hanem a józan ész. Úgy értem, hogy a vallások tiltanak marhaságokat, amik emberellenesnek minősülnek. Sok értelmetlen dogmától akarnak megszabadulni az emberek.
"Úgy értem, hogy a vallások tiltanak marhaságokat, amik emberellenesnek minősülnek"
Mármint nem megvédenek téged a rossz dolgoktól:D
Hanem olyan dolgokat tiltanak, amiket nem kellene és ezért lesz a vallás marhaság. De még ha tiltanák is csak szimplán szánalmas volna. A fellépésük rosszabb.
A többistenhívő vallások jól megférnek egymással: a másik vallás isteneit vagy azonosítják a magukéival, vagy elismerik, de nem imádják őket.
Az egyistenhívő vallások alapvetően küzdenek egymás ellen a hívekért. De nem tudok megtéríteni olyat, aki szilárdan hisz valami másban.
Szia!
Én úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy az a vágyam, hogy mindenkivel megismertessem az evangéliumot. Aki viszont nem fogadja szívesen, vagy csak veszekedni akar, azzal nem igen tudok mit csinálni. Elfogadom a döntését, hogy nem érdekli az evangélium, és továbbállok olyan helyre, ahol szívesen fogadják Krisztus tanításait.
Szia!
Én református keresztyén vagyok, de nem gondolom hogy az iszlám vagy a buddhizmus, vagy akármelyik világvallás hülyeség...
Szia!
A világmindenséget teremtő és fenntartó Isten uralma a világmindenségben a szabadság uralma, amihez hasonlót mi a földön nem ismerünk. Ez azt jelenti, hogy kényszert, erőszakot sohasem alkalmaz egyetlen teremtményével szemben sem. Nem használja fel azt a hatalmát, hogy minden teremtményének az élete kizárólag tőle függ. A Biblia utal arra, hogy az emberen kívül sok más, értelmes teremtménye is van Istennek a világmindenségben. Ezek közül azonban egy sem a tőle való függés vagy a félelem indítékából tiszteli Istent és az ő törvényét, hanem szabad választás és belső erkölcsi meggyőződés alapján. Azért tehát, mert törvényét igaznak, őt magát pedig méltónak találják arra, hogy Uruknak, vezetőjüknek fogadják el. Isten világában mindenütt, kizárólag a szabadság uralma érvényesül: „Ahol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.” (Pál 2.levele a Korinthusbeliekhez 3. fejezet 17. vers)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!