Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nevezik Jehova tanúi...

Miért nevezik Jehova tanúi Jézust példaképnek, miért nem lehet Megváltónak nevezni?

Figyelt kérdés

Ha valakit példaképnek nevezek, azt igyekszem követni mindenben.

Ha így van akkor arra lennék kíváncsi,hogy hány tanú feszítteti magát keresztre és váltsa meg a világot.

Vagy már tényleg azt hiszik magukról,hogy Jézussal egyenlőek?

Jézus Krisztus a mi MEGVÁLTÓNK és nem a példaképünk!

Példaképeink talán lehetnek a tanítványok de nem Jézus!

2014. ápr. 16. 10:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Hogy örököltük a bűnt kedves tanú, csak hogy véletlenül se menjünk el a lényegtől?
2014. ápr. 16. 12:03
 12/29 anonim ***** válasza:

Látjátok, egy kis Biblai tanulmányozás nem ártana, megérteni a dolgokat.

Figyelmetekbe ajánlom elolvasni a Rómabeliekhez írt levél 3:21-26 és a az 5 részt. Jó lenne elolvasni az egész fejezetet de hangsúlyozom a 6-8 a 12-19 verset.

2014. ápr. 16. 12:51
 13/29 anonim ***** válasza:

Elolvasom, ha lesz rá lehetőségem...:)

Addig is összefoglalhatod. Hiszen rövidebb lesz az összefoglalásod mint ezek a részek. Ha meg ne, akkor miből gondolod, hogy magamtól ki fogom találni a többit?

2014. ápr. 16. 12:55
 14/29 anonim ***** válasza:

..jajjaj .... no de semmi, idönként és is ehm lusta vagyok valamit kikeresni, úgyhogy megértem :)

Szóval itt leírja azt, hogy Ádám büne által jött be az emberiség világára a bün /Róma 5:12/ és a Jézus Krisztus váltságálozata által van a bünöknek megbocsájtása. De fontos gondolat, hidd el kellemes olvasni :)

Katy

2014. ápr. 16. 13:03
 15/29 anonim ***** válasza:

Rendben, tényleg el fogom elolvasni, mert nem értem.

Definiálhatnád neked, hogy mit jelent a bűn fogalma és mi közöm van nekem mások bűnéhez.

2014. ápr. 16. 13:28
 16/29 anonim ***** válasza:
Nem az, hogy lusta vagyok. Csak most önszorgalomból tanulok egy csomó izgalmas dolgot, közben pedig nyomom magamba a teát és hintázok a zenére és kicsit hányingerem van már a köhögéstől és fáradt vagyok. Ha meg eszem, még jobban elfáradok. Nem így folytatom jobb ha tudom, hogy mire számítsak.
2014. ápr. 16. 13:33
 17/29 anonim ***** válasza:
A füleim is fájnak, mert szerintem gyulladásig dörzsöltem a fülpálcikával.
2014. ápr. 16. 13:36
 18/29 anonim ***** válasza:
Mi lesz, ha eldörzsölöm a bűnös géneimet? Olyan leszek, mint Jézus?Vagy genetikát kellene hozzá tanulnom?
2014. ápr. 16. 13:41
 19/29 anonim ***** válasza:

16-os és is fáradt vagyok, beteg vagyok, mindenem fáj, a náthától nem tudok rendesen lélegezni, itt egy csomó könyv körülöttem, volna idöm olvasni, de azt sem akaródzik...hát valahogy így.

Azt kérded mi a bün. A Biblia szerint minden az, amikor nem cselekedjük az Isten akaratát. Tán még ez a lustaság is ami most néhány napja rajtam van...vagy igazolhat engem a betegségem? :-D

Még hogy a teremtö Isten igazságos, könyörületes, szeretö.

No de most komolyan! vannak bünök tudatos, mikor akarattal teszi az ember a roszat, ez igen nagy baj.

Galata 5:19-21 pld. részegség, paráznaság,gyülölködés stb.

Aztán az Ádámtól öröklött tökéletlenség. Ez az amikor valakit akaratlanul megbántunk, megsértünk, valami roszat teszünk és utána jövünk rá, asztán szánjuk-bánjuk.

2014. ápr. 16. 13:59
 20/29 anonim ***** válasza:

Jobbulást kívánok kevdes Katy!

"Aztán az Ádámtól öröklött tökéletlenség. Ez az amikor valakit akaratlanul megbántunk, megsértünk, valami roszat teszünk és utána jövünk rá, asztán szánjuk-bánjuk."

De ennek a megszüntetéséhez miért kellet volna megölni Jézust?

Miben lettem jobb ember, hogy megöltem?

"Azt kérded mi a bün. A Biblia szerint minden az, amikor nem cselekedjük az Isten akaratát."

Mi Isten akarata? Hinni abban, hogy meg kellett ölni a fiát?

2014. ápr. 16. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!