Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki vallásos, azt miért...

Ha valaki vallásos, azt miért egyből a keresztényekkel meg bibliával, meg Jézussal kötik össze?

Figyelt kérdés

Úgy tesznek itt az emberek,mintha nem lenne más vallás..Ha azt írom hiszek istenben engem a bibliaolvasó Jézust imádtató templomba járó szürke nővel azonosítanak,még véletlenül sem jut eszükbe,hogy más vallás is létezik itt magyarországon,nem csak a konzervatív hagyományos vallások!Nem vagyok JEHOVA nem vagyok katólikus,keresztény protestáns,evangélikus,és még fene tudja mik vannak,én hiszek istenben,és nem a bibliára alapozok semmit!Saját gondolataim vannak,tudom mi a jó és a rossz,nincs szükségem lelkipásztorra,sem birkapászorra,nem vagyo birka!Márpedig az ateisták,ha azt mondom hiszek istenben(a sajátomban) rögtön a te keresztény isteneddel jönnek,meg a te bibliáddal!!!Honnan veszik,hogy nekemmi a bibliám????Miért megy itt ez így?

És legfőképp miért is bántjuk aki másban hisz?vica-verza!?

2009. dec. 21. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Második kérdésedre válaszolva, mert a legtöbb vallás kizárólagos. Azt hirdeti, hogy a többi vallás tévúton jár és át kell terelni őket a helyes útra.

Az ateistákkal is pont ugyanez a helyzet, csak ők abban hisznek, hogy nincs Isten és nincs semmi transzcendens. Ők a tagadásban és a tudományban hisznek és mindenkit, aki nem ebben hisz, tévúton járónak, irracionálisnak bélyegeznek.

2009. dec. 21. 14:13
 2/7 A kérdező kommentje:
igen,én meg azt hittem,hogy a tudományban is szárnyalni kell,nem pedig földhözragadtnak lenni,külömben nem jutsz tovább!
2009. dec. 21. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Olvasd ezt el és megérted:

[link]

2009. dec. 21. 14:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország keresztény ország... volt. Ebből adódóan a hívők többsége itt keresztény, ezért asszociál mindenki a kereszténységre, amikor megtudja, hogy valaki hívő.
2009. dec. 21. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Azért ,mert Magyarországon az államvallás a katolikus volt több,mint ezer évig.És nem katólikus.Megtanulhatnád már helyesen leírni,ha akkora nagy szakértő lettél.Ez már a sokadik kérdésed,ahol még mindig hibásan írod.Ne akarj már beleveszni a helyesen írni nem tudók szürke tömegébe!

(egy katolikus nő,aki egyáltalán nem szürke)

2009. dec. 21. 15:26
 6/7 anonim ***** válasza:
72%

Az igazság az, hogy vallás az, amin egyáltalán nem kéne veszekedni, vitatkozni, vagy háborúzni miatta. Mindenki abban hisz, amiben akar, bár kétlem, hogy valaki "idecsinált" minket csak úgy - ennek van tudományos háttere, az valahogy hihetőbb, mint h valaki onnan fentről dirigált... Na mind1.

Azért titulálnak egyből kereszténynek, mert ez a "világvallás", ez szinte a legelfogadottabb, és be kell valljam, ha valaki azt mondja, h vallásos, én is egyből kereszténynek hiszem. És azért, mert ez van belémrögzülve: ezt hallom és látom mindenhonnan - szinte. Bizonyára, ha egy olyan helyen lennél, ahol sokkal elfogadottabb a buddhizmus pölö, akkor amint azt mondanád, Én vallásos vagyok, azt hinnék, akkor te Buddhában és tanaiban hiszel. Holott lehet, hogy te pusztán csak a Sorsban hiszel, vagy a "nincsenek véletlenekben" hiszel, vagy egy szentjánosbogárban, mert az erőt adott egyszer a sötétben :P:)

Mindenki higgyen abban, amiben akar. Szentjánosbogár? Isten? Allah? A legjobb barátom vagy csak a sors - aminek hála őt magát is megismertem? Nem tök mindegy? :)

A lényeg, hogy hiszel/hiszek/hiszünk valamiben, ami erőt ad, és megnyugtat, vagy csak segít, ha rá gondolunk...

És elég csak mosolyogni, mikor azt mondják: na egy újabb katolikus... Sőt, tovább mosolyogva, még fel is világosíthatod, miben is hiszel valójában.

2009. dec. 21. 20:54
 7/7 A kérdező kommentje:

bocsánat a katolikus végett,most egy életre megjegyeztem hogy írják..köszönöm az utolsónak is,tetszett amit mondott! :)

nincsenek véletlenek, csak az emberek éretlenek!

2009. dec. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!