Ha valaki vallásos, azt miért egyből a keresztényekkel meg bibliával, meg Jézussal kötik össze?
Úgy tesznek itt az emberek,mintha nem lenne más vallás..Ha azt írom hiszek istenben engem a bibliaolvasó Jézust imádtató templomba járó szürke nővel azonosítanak,még véletlenül sem jut eszükbe,hogy más vallás is létezik itt magyarországon,nem csak a konzervatív hagyományos vallások!Nem vagyok JEHOVA nem vagyok katólikus,keresztény protestáns,evangélikus,és még fene tudja mik vannak,én hiszek istenben,és nem a bibliára alapozok semmit!Saját gondolataim vannak,tudom mi a jó és a rossz,nincs szükségem lelkipásztorra,sem birkapászorra,nem vagyo birka!Márpedig az ateisták,ha azt mondom hiszek istenben(a sajátomban) rögtön a te keresztény isteneddel jönnek,meg a te bibliáddal!!!Honnan veszik,hogy nekemmi a bibliám????Miért megy itt ez így?
És legfőképp miért is bántjuk aki másban hisz?vica-verza!?
Második kérdésedre válaszolva, mert a legtöbb vallás kizárólagos. Azt hirdeti, hogy a többi vallás tévúton jár és át kell terelni őket a helyes útra.
Az ateistákkal is pont ugyanez a helyzet, csak ők abban hisznek, hogy nincs Isten és nincs semmi transzcendens. Ők a tagadásban és a tudományban hisznek és mindenkit, aki nem ebben hisz, tévúton járónak, irracionálisnak bélyegeznek.
Azért ,mert Magyarországon az államvallás a katolikus volt több,mint ezer évig.És nem katólikus.Megtanulhatnád már helyesen leírni,ha akkora nagy szakértő lettél.Ez már a sokadik kérdésed,ahol még mindig hibásan írod.Ne akarj már beleveszni a helyesen írni nem tudók szürke tömegébe!
(egy katolikus nő,aki egyáltalán nem szürke)
Az igazság az, hogy vallás az, amin egyáltalán nem kéne veszekedni, vitatkozni, vagy háborúzni miatta. Mindenki abban hisz, amiben akar, bár kétlem, hogy valaki "idecsinált" minket csak úgy - ennek van tudományos háttere, az valahogy hihetőbb, mint h valaki onnan fentről dirigált... Na mind1.
Azért titulálnak egyből kereszténynek, mert ez a "világvallás", ez szinte a legelfogadottabb, és be kell valljam, ha valaki azt mondja, h vallásos, én is egyből kereszténynek hiszem. És azért, mert ez van belémrögzülve: ezt hallom és látom mindenhonnan - szinte. Bizonyára, ha egy olyan helyen lennél, ahol sokkal elfogadottabb a buddhizmus pölö, akkor amint azt mondanád, Én vallásos vagyok, azt hinnék, akkor te Buddhában és tanaiban hiszel. Holott lehet, hogy te pusztán csak a Sorsban hiszel, vagy a "nincsenek véletlenekben" hiszel, vagy egy szentjánosbogárban, mert az erőt adott egyszer a sötétben :P:)
Mindenki higgyen abban, amiben akar. Szentjánosbogár? Isten? Allah? A legjobb barátom vagy csak a sors - aminek hála őt magát is megismertem? Nem tök mindegy? :)
A lényeg, hogy hiszel/hiszek/hiszünk valamiben, ami erőt ad, és megnyugtat, vagy csak segít, ha rá gondolunk...
És elég csak mosolyogni, mikor azt mondják: na egy újabb katolikus... Sőt, tovább mosolyogva, még fel is világosíthatod, miben is hiszel valójában.
bocsánat a katolikus végett,most egy életre megjegyeztem hogy írják..köszönöm az utolsónak is,tetszett amit mondott! :)
nincsenek véletlenek, csak az emberek éretlenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!