Keresztyének, kihez imádkoztok?
Kihez kell illetve kihez lehet imádkozni?
Kérlek írjátok le azt is, hogy melyik gyülekezethez tartoztok. És igehelyeket is írjatok, hogy tudjam, hogy mi alapján imádkoztok.
Köszönöm
Szia!
A mennyei Atyához szoktam imádkozni, Jézus Krisztus nevében, de van úgy, hogy Krisztust is megszólítom, rendszerint a saját szavaimmal. Viszont jó Isten ígéreteire is hivatkozni, amiket a Szentírásban olvasunk
Hetednapi adventista gyülekezetbe járok.
Mt 10.32
Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt.
Mt 10.33
De aki megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt.
Mt 10.34
Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.
Mt 10.35
Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával.
Mt 10.36
Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége.
Szervusz
Jézus útmutatást adott, hogyan imádkozzunk, hogy azt meg is hallgassa Isten. Hiszen ezt szeretnénk.
János 14:6
Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam.
Filippi 4:6, 7
Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindenben az ima és a könyörgés által hálaadással együtt tárjátok kéréseiteket az Isten elé; és az Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által
A Biblia megmutatja, mi az egyik feltétele annak, hogy az imáink elfogadhatóak legyenek: „Hit nélkül pedig lehetetlen Isten kedvére lenni, mert aki elébe járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és hogy megjutalmazója lesz azoknak, akik komoly igyekezettel keresik őt” (Zsidók 11:6).
Jézus például erre tanította a követőit: „bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben” (János 16:23). Jézus nevében kell tehát imádkoznunk, elismerve, hogy Jézus az egyedüli eszköze annak, hogy Isten áldásai kiáradhassanak az emberiségre.
Ami fontos még, hogy őszintén és helyes szívállapotban imádkozzunk Istenhez:
Jóel 2:12, 13
„És most — ez Jehova kijelentése — térjetek vissza hozzám teljes szívetekkel, böjtöléssel, sírással és jajgatással. A szíveteket szaggassátok meg, és ne a ruháitokat! Térjetek vissza Jehovához, a ti Istenetekhez, mert könyörületes és irgalmas ő, lassú a haragra, és bővelkedik szerető-kedvességben; és sajnálatot fog érezni a baj miatt.
Remélem ezzel a néhány bibliai útmutatóval tudtam segíteni neked.
Nem tudok különbséget tenni mivel hiszek a Szentháromságban. Én az egy igaz Istenhez imádkozom Jézus Krisztus nevében.
Református vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!