Jézus mivel/hogy edzett?
Elég izmosnak tűnik az ábrázolásokon, érdekelne, hogy hogy edzett?
Vagy a munkája (asztalosműhelyben dolgozott) edzette meg?
Ha nem kamu a kérdés: akkoriban az emberek alapjáraton is sokkal egészségesebben éltek, mint a jelenbe, pl. eleve nem volt annyi káros élelmiszer, mint a jelenben, ez az egyik.
A másik igen, bizonyos szakmák alapból is edzik az embert, így az asztalos szakma is, vagy pl. a pék szakma, építőipar stb.
Úgy, hogy jól megfeszült.
Illetve feszítették........
:D
Abban az időben szinte mindenki izmos volt, kivéve a gazdag fáraót vagy főpapot :-)
Irigylem is őket, hogy nem volt TV és számítógép...
Ma meg kockul a legtöbb ember...
1. Komolyan úgy gondolod, hogy Jézus úgy nézett ki, mint ahogy ábrázolják?
2. A klasszikus Jézus ábrázolás egy tök átlagos alkatú, megnyerő képű férfi. Nem izmosabb, mint én magam.
3. Jézus egy ács volt, az meg nehéz fizikai munka.
Az utolsó válaszadón kívül senki fejébe meg se fordul, hogy a Jézus ábrázolásokon nem Jézus van, hiszen:
1. Sosem állt modellt
2. Akiről formázták, nem Jézus, hanem egy modell. Ahogy Jézust elképzelte a festő/szobrász, keresett egy olyan alkatú férfit és ábrázolta, majd elnevezte Jézusnak.
Megdöbbentő, hogy egyáltalán valaki azt hiszi, hogy az ábrázolásokon Jézus található.....
Egyébiránt pedig szerintem épp amiatt, hogy kétkezi munkás: ács volt, erősebb testalkatú lehetett, mint az átlag.
"Az utolsó válaszadón kívül senki fejébe meg se fordul, hogy a Jézus ábrázolásokon nem Jézus van"
Nem, mert a kérdést és az adott kort figyelve igazából felesleges, ergo a lényeg azon van, h abban a korba más volt minden, és azon, h a szakmák is edzik az embert.
Szia
A kérdésed érdekes, mert Én eddig "Jézus" ábrázolását mindig, egy csont sovány embernek láttam, amivel magam sosem értettem egyet.
Jézus valóban nem volt "átlagos" hiszen tekintélyt parancsoló volt a kinézete, több oknál fogva is.
Mivel nem embertől származott, hanem a Teremtő készített neki fizikai testet ennél fogva tökéletes emberként született meg.
Más részt a nevelő apukája József, mivel Ácsként dolgozott , Jézus is ezt a szakmát illetve munkát végezte.
S akkoriban nem volt elektromos, vagy robbanó motoros fűrész,
S az ács szakmához minden munka kapcsolódott, nem csak a bútorok, hanem a Tetőszerkezetek építése is.
Ennél fogva a Fát ki kellett vágni, haza szállítani, és megmunkálni, és utána lehetett dolgozni vele.
S ez nem kis munka volt, így a munka is megedzette Jézust
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!