Mi a jó a predesztinációban? Úgy tudom ez a legvitatottabb református tétel. Mivel védik az érveitek, és miért tudják elfogadni? Kérem, hogy csak reformátusok írjanak!
Állítólag nem egyenlő a fatalizmussal. De én a mai napig nem értem. Az tény, hogy az ember nem áll Isten felett és korlátozva van valamilyen szinten a szabadságában.
De a dönteni képes és a tetteiért felelősnek kell hogy legyen.
Isten nem teremt embereket kárhozatra, csak hogy megmutassa a dicsőségét. Undorító felfogás...
Nem tudom elfogadni és nem is igazán értem, hogy miért nem lehet kimondani, hogy Kálvin tévedett. Nem ő az első a vallások történetében és ha ezt végre kimondanák attól ő még nem lenne kisebb mivel nem ő az Isten aki tévedhetetlen. Most meg más se csinálnak csak megpróbálják kimagyarázni, hogy hogyan gondolta.
Amiért nem tudom elfogadni az az, hogy igazságtalan lenne, márpedig Isten nem lehet igazságtalan.
5-ös: Ez érdekes. Na jó, de Isten honnan tudja, hogy a keresztúton merre fordulunk el?
Vagy azt akarod mondani, hogy bár az ember a sorsát maga alkotja, de Isten - aki az időn kívül létezik - végignézi az illető életét a születésétől a halálig, és így már "a születéskor látja az illető sorsát", melyet a döntéseivel ő maga épített fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!