Legjobb barátom meg akar keresztelkedni, de nem tudja, róm. Katolikus, református vagy evangélikus legyen. Mit tanácsoltok?
Szia!
Én is felnőttként éppen keresztelésemre készülődök.
Lehet tudni, hogy melyik korosztályba tartozik az ismerősöd, illetve minek/kinek a hatására akar megkeresztelkedni felnőttként?
Engem érdekel ez a téma, mert számomra nagyon aktuális, személyesen érint.
Szerintem csak akkor tudja eldönteni ha mindhárom vallást megvizsgálja. A legfontosabb hogy a bibliára alapozzák-e a tanításaikat és hogy milyen emberek azok akik oda járnak.
Ezt neki kel eldönteni nem másnak!
Járjon utána mindhárom vallásnak, hogy mik a tanításaik, szokásaik stb. Látogasson el mindhárom gyülekezet templomába, akár többször is. Ezután az ott szerzett ismereteinek fényében döntsön.
Egyébként az általad felsorolt vallások mind elfogadják a keresztséget függetlenül attól, hogy melyik keresztény egyházon belül történt. Ha később a barátod úgy érezné, hogy rosszul választott, még mindig válthat. (Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy összevissza váltogassa a vallását, de mindenkivel előfordulhat, hogy téved.)
Úgy akar elvégezni egy beavató ceremóniát hogy azt sem tudja mire avatják be\fel?
Ennek az lenne a helyes sorrendje hogy megtalálta a neki tetszőt és akkor amellett elkötelezi magát mint utolsó (vagy is az első) lépést megtéve.
Én azt is fontosnak tartom, hogy a barátodnak mik az érvei, miért akar felvenni egy vallást?
Hisz Jézusban és a részletekkel nem foglalkozik?
Ezek közül a vallások közül mindegyikben központi helyen van Jézus, ez igaz, Azonban ennél sokkal több keresztény egyház, felekezetr éltezik, én a helyében előbb végigtanulmányoznám a Bibliát, aztán megnézuném, melkyik egyház mit tanít és utána döntenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!