Hogyan gyászolnak a reformátusok?
Mindig csodálkozom, amikor egy keresztény sír-rí a hozzátartozója halálán. Világosan meg van ígérve a test feltámadása, és addig sincs rossz helyen az elhunyt lelke, legalábbis a legtöbbé nincs rosszabb helyen, mint itt volt.
Szóval nem értem. Most akkor szimplán önző, és NEKI hiányzik az elhunyt, vagy kutya fülét nem hisz el a tanításból?
(Nekem hála Istennek, nincs ilyen gondom. Az örök életet éppen úgy egy lehetséges változatként fogom fel, mint a teljes megsemmisülést. Akár szomorú is lehetnék, de önző vagyok, ezért inkább dühös vagyok, ha meghal valaki, akit szeretek. Ugyanakkor a halál hozzá tartozik a mi kis bioszféránkhoz, ha tetszik, ha nem.)
Hogyhogy hogyan? mint a többi ember. ők is csak emberek.
4. Akkor biztos nagyon örülsz, ha magányos maradsz, mert valaki eltűnt mellőled, tényleg nagyon jó, a világ legjobb dolga, ennek tényleg csakis örülni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!