Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan gyászolnak a reformátusok?

Hogyan gyászolnak a reformátusok?

Figyelt kérdés
Nem feltétlen feddhetetlen hithű reformátusról lenne szó...

2013. szept. 19. 13:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Sírnak, mint a többi ember.
2013. szept. 19. 13:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Gondolom, mint jó keresztények, örülnek hogy Isten szent akarattya beteljesült a holton, nemdebár.
2013. szept. 19. 13:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Őrülnek, hogy a szerettük megszabadult a bűneitől, s egyesülhet a mindenhatóval.
2013. szept. 19. 14:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Mindig csodálkozom, amikor egy keresztény sír-rí a hozzátartozója halálán. Világosan meg van ígérve a test feltámadása, és addig sincs rossz helyen az elhunyt lelke, legalábbis a legtöbbé nincs rosszabb helyen, mint itt volt.

Szóval nem értem. Most akkor szimplán önző, és NEKI hiányzik az elhunyt, vagy kutya fülét nem hisz el a tanításból?

(Nekem hála Istennek, nincs ilyen gondom. Az örök életet éppen úgy egy lehetséges változatként fogom fel, mint a teljes megsemmisülést. Akár szomorú is lehetnék, de önző vagyok, ezért inkább dühös vagyok, ha meghal valaki, akit szeretek. Ugyanakkor a halál hozzá tartozik a mi kis bioszféránkhoz, ha tetszik, ha nem.)

2013. szept. 19. 15:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Hogyhogy hogyan? mint a többi ember. ők is csak emberek.

4. Akkor biztos nagyon örülsz, ha magányos maradsz, mert valaki eltűnt mellőled, tényleg nagyon jó, a világ legjobb dolga, ennek tényleg csakis örülni kéne.

2013. szept. 19. 20:47
 6/6 anonim ***** válasza:
#5, egy szóval sem mondtam, hogy örülök. Olvasd el kérlek még egyszer, amit írtam.
2013. szept. 19. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!