Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hitgyüliseknek tényleg be...

A hitgyüliseknek tényleg be kell fizetni a fizetésük 10%-át a felekezet számára?

Figyelt kérdés
2009. dec. 17. 22:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
82%

Nagyon bírom, hogy ki vagytok akadva a tizedtől. Azt gondoljátok, ti, akik nem vagytok egyházhoz tartozóak, hogy ti nem fizettek az egyházaknak ? Az állam a mi - adófizetők - pénzünkből támogatja a történelmi egyházakat. Tehát én, aki a Hit Gyülekezete tagja vagyok több, mint 10 éve pénzzel támogatok olyan egyházakat, akiknek a templomába nem járok, szolgáltatásaikat nem veszem igénybe. És nemcsak én, ti is !

A Hit Gyülekezetben a következőképpen történik az adakozás: körbejár a kosár, mindenki, aki akar dob bele pénzt vagy, ha akarja borítékba is teheti, de, ha nem akar, akkor nem ad. Sosem láttam azt, hogy valaki előtt is megállt volna a kosárral a szolgáló testvér és rázogatta volna, hogy ösztönözze vagy a többiek tudomására hozza, hogy az illető nem adott. A gyűjtés előtt ki is lehet menni, ha valakinek ez kellemetlen. Olyant, hogy fix összeget kell beadni még sosem hallottam.

Ha belegondoltok, nem sokkal természetesebb, ha egy egyházat a tagjai tartanak el, így kellene a többivel is tenni, nem is beszélve a pártokról.

Az előzőekben volt egy cinikusnak tűnő megjegyzés, hogy a szegényeknek adják az összegyűjtött pénzt. Attól, hogy a média agyonhallgatja a Hit Gyülekezete pozitív eredményeit és tetteit, attól még van szegénygondozás, adományok, ingyenkonyhás szolgálat is és más hasonlók.

2010. máj. 16. 19:17
 22/22 anonim ***** válasza:
0%
be bizony,mint a pinty. és még további adományokat is elvárnak...
2012. jún. 11. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!