A hitgyüliseknek tényleg be kell fizetni a fizetésük 10%-át a felekezet számára?
Figyelt kérdés
2009. dec. 17. 22:47
1/22 anonim válasza:
Én is így hallottam. (Egyházi tized, mint régen :) )
2/22 anonim válasza:
Úgy tudom, van ilyen nekik. De nem csak náluk van ilyen elvárás, hanem több keresztény felekezetnél is. Pl. katolikus, stb.
3/22 anonim válasza:
Általában a tized elvárás az keresztény felekezeteknél, mivel ezt írja a Biblia. De nálunk ez pl. önkéntes alapon működik, az ember lelkiismeretére van bízva.
4/22 anonim válasza:
katolikusoknál általában a kereset 1,5 %-ában szokták megszabni az egyházi hozzájárulást
5/22 anonim válasza:
Van egy ismerősöm aki jár gyülibe, Ő azt mondta nincs megszabva összeg, mindenki maga dönti el mennyit tud-akar adni...
6/22 anonim válasza:
Én két különböző véleményt hallottam két különböző hitgyülistől.
Egyik szerint kell a 10%, másik szerint nincsen megszabva.
(a katolikusoknál 1%-ot szoktak javasolni, de az sem kötelező!)
7/22 anonim válasza:
A hitgyülisek tizede pont olyan, mint az orvosi hálapénz. Mindenki tagadja...
8/22 anonim válasza:
valójában, ha valamitKELL adni, az már ellentmond számos bibliai alapelvnek, ami az adakozásról, illetve ajándékozásról szól. "ne kényszerből, örömmel, ahogy eltökélte szívében" stb
9/22 anonim válasza:
Nem kell, csak erősen hangúlyozzák isten ilyen irányú ajánlását, meg a közösségben körbemegy a gyűjtő a kosárral, ami befolyásolható embereknél - ilyen persze nincs a hvők között!!! - a csordaszellemmel karöltve okoz pénzbedobási kényszert. Ja, bocs, ez adomány, de persze a tizedet se tilos ilyenkor bedobni.
Persze ez nem nagysándor és a többi hugo boss öltönyeire, satöbbijére kell, hanem a szegényeknek.
10/22 anonim válasza:
Nekem egy gyülis ismerősöm 30%-ot mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!