A hitgyüliseknek tényleg be kell fizetni a fizetésük 10%-át a felekezet számára?
Én azt is hallottam, hogy jehováknál is 10%
Van egy hívő katolikus kolléganőm, minden vasárnap megy templomba.Ott nincs 10%,100ft tesz a perselybe minden vasárnap a misén.Mivel özvegy és 2 gyereket nevel egyedül, azt mondja, akármennyire is hívő, nem a gyerekeitől fogja elvenni.
ez nem igaz , hogy a hitgyüliseknek a fizetésük 10 %-át be kell fizetni , mivel én is járok oda és tudom h lehet adakozni de csak aki megteheti és aki akar .. nincs megszabva összeg te döntöd el, hogy mennyire vagy nagylelkű meg mennyire teheted meg ugyebár .. az Isten látja ezt a nagylelkűségedet és értékeli is .. meg van irva a Bibliába, hogy a jókedvű adakozókat szereti az Isten .. és ahogy akarjátok, hogy cselekedjenek az emberek veletek, aképpen cselekedjetek ti is azokkal..
de a hitgyüli nem a pénzess adakozásokról szól az csak mellékes !
Nekem van ismerősöm, aki hitgyülis. Nekik fejenként 50 ezret kell befizetni havonta. (Ezt onnan tudom, hogy a fia hihetetlenül mérges, mert azért nem működik a közös vállalkozásuk, mert havonta kivesz belőle 100 ezret a hitgyülinek.....)
Aztán egyszer próbált minket is beszervezni valaki a hitgyülibe, hogy az milyen jó. Kérdezte a barátom, hogy "havi 50 ezerért? Kösz inkább nem" És nem úgy tűnt, mintha nem lenne igaz....
A hitgyüliben kötelező fizetni.
Az egyháznak nem kötelező. (A barátom valamilyen szinten az egyháznak dolgozik, és senkit nem köteleznek a fizetésre. Mindenki akkor ad és annyit amennyit akar. Ha adsz, azt megköszönik, de nem tartják a markukat, em csak akkor lehetsz "tag", ha fizetsz....)
Es azt hallottatok hogy a állam nevu egyhaz siman leveszi mindennek a 25%-et sajat celra? :P
De most komolyan, miert kellene fix osszeget fizetni?
Szerintem ez a helyi szokás alapján működik. Van, ahol kérik, és van, ahol nem.
Pl. katolikuséknál mikor a tesóm házasodott, akkor a pap azt mondta, hogy visszamenőleg ki kell fizetniük az egyházadót 3 évre, különben nem adja őket össze. (El is mentek egy másik templomba, ahol összeadták őket anélkül is).
Tehát szerintem a helyi közössége válogatja, hogy fizetni kell-e vagy nem. Meg különben sem kötelező fizetni sehol. Legfeljebb nem leszel tag. :)
" A hitgyüliben kötelező fizetni. "
Több, mint 10 éve vagyok a Hit Gyülekezete tagja, de soha, semmivel kapcsolatban sem hallottam azt, hogy kötelező.
Az adakozásnál is mindig elmondják, hogy a " jókedvű adakozót szereti az Úr ", tehát nem kell adni. Vannak is sokan, akik nem adakoznak, ez az ő dolguk.
NEM KELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KELLENI SEMMIT SE KELLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HA AKAROD!CSAK AKKOR!
EZT MAGÁRA BIZZA MINDENKI!
MINDENKI MAGÁNÜGYE HOGY FIZET-E TIZEDET!
EZ NEM KÖZÉPKOR ÉS KATOLIKUS HÜLYESÉG AHOL KÖTELEZŐ VOLT A TIZED!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!