Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyan megtért, élő hitű...

Kraven kérdése:

Olyan megtért, élő hitű keresztényekre lennék kíváncsi, akik füveznek. Van ilyen köztetek?

Figyelt kérdés

2014. márc. 27. 18:02
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Elég ideje csinálom ahhoz, hogy egy mértékletes ütemre álljon be. Van, amikor egy hónapig nem szívok, és nincsenek elvonási tüneteim ;) Mindennel így vagyok.

Keresztény vagyok, mert szeretném megismerni Jézust, és megtapasztalni, amit vele meg lehet. Kell a Menny, és ha beledöglök is, el akarok jutni oda. Őszintén imádkoztam, hogy Isten adjon valami módon bizonyságot a szívembe, hogy a fű, amit minden felekezet bűnnek tart, valóban az-e. Mert nem hagy nyugodni, hogy ha már egy bibliai ige alapján ("a jó bor megvidámítja a szívet") a kereszténység "legalizálja" a mértékletes alkoholfogyasztást, ezzel együtt bűnnek tartja a füvezést, akár mértékletes, akár nem. Holott az ige egyértelműen mondja már Mózes könyvében, hogy Isten minden növényt azért teremtett, hogy nekünk a hasznunkra legyen. Úgy gondolom, hogy a mérgező növények létezése a bűnbeesésnek köszönhető, viszont az, amivel kezdeti stádiumban gyógyítani lehet a rákot, nem tartozhat ebbe a kategóriába. A kakaóbab is nagyon egészséges, jó a potenciának, tele van endorfinnal, viszont ha állandóan azt eszed, ugyanúgy káros, mint bármi más. Ha valamennyi felekezet jobbára egyetért az orvoslással, nem tiltja meg a híveinek, hogy gyógyszereket szedjenek, és ezzel együtt ellenzi a marijuana bárminemű felhasználását, csak a gyógyszergyárak lobbijának az eszközévé válik, mert ők azok, akik inkább telenyomnák az embereket mindenféle mesterségesen előállított tablettával - melyeknek az előállítása az ő privilégiumuk -, mintsem hogy hagynák őket olyan természetes szerekkel élni, melyek előállítása nem tartozik az ő hatáskörükbe. Ez itt a probléma. Hiszem, hogy eljön az idő, amikor ez változni fog. De ahhoz a probléma gyökerét kell megszüntetni. Ez a gyökér benne van a kereszténységben is, de nem maga a kereszténység az.

2014. márc. 30. 13:45
 22/40 anonim ***** válasza:
Milyen érvekkel akarod még magadat nyugtatgatni, hogy nem te vagy akaratgyenge, hanem a rendszer rossz? Függő vagy és kész. De ne izgulj, nincs se Pokol, se Menny, simán csak leépíted a tested, meg az agyad, aztán ennyi volt az egyetlen életed. Persze megvan rá a szabadságod. De nehogy lebeszéld a gyerekedet semmilyen hallucinogén anyagról, bármiről is legyen szó. Hiszen isten adta a marihuánát is, a mákgubót is, meg az emberi kreativitást is, amivel ezekből anyagot csinál. Nem veszed észre milyen szánalmas ez a süket magyarázkodás, hogy szerinted miért lehet? Mert akaratgyenge vagy, és kész!!!
2014. márc. 30. 16:34
 23/40 anonim ***** válasza:
Te vagy a buta, na. Fogalmad sincs arról, hogy miről beszélsz. Mely addiktológus szerint alakítanak ki BÁRMILYEN függőséget a hallucinogének? De most komolyan. A fű meg más kérdés, de az se vészes. Ennyi. Mondogass magadnak amit akarsz, ebben most nincs igazad.
2014. márc. 30. 21:10
 24/40 anonim válasza:
66%

Az a gond, hogy csak 2-3 ellenzéki majom írogat! És folyamat ugyanazt szajkózza! Minden féle tapasztalat nélkül, bedőlve a média irányításának! Rengeteg embert ismerek mindenféle társadalmi rétegből akik alkalmi fű használók! És ez a réteg a felső 10 ezertől indul akar a létminimumból előkig! DE EGY NYOMORULT FÜGGŐVEL MÉG NEM TALÁLKOZTAM! Viszont sok olyan NYOMORULTAL találkozom itt a gyakorikérdések.hu-n, akik azt sem tudják mi ellen lépnek fel! Felszólalnak és amit a média tanított nekik azt nekünk fű fogyasztóknak meg akarják tanítani, mintha nem lennénk tisztában a helyzettel!

Ergo mindenki magából indul ki!

2014. márc. 31. 11:50
 25/40 Égenjáró Lukács válasza:

Kedve kérdező! Tetszik, amit írtál. Egyet tudok érteni veled. Talán ez is a lelkiismereti szabadság kérdéskörébe tartozó dolog, mint annyi minden más is.

Én személy szerint egyszer próbáltam kíváncsiságból (legálisan Amszterdamban), de nem szerettem az érzést, hogy totál elveszítem a kontrollt saját magam, gondolataim fölött. Szóval én inkább nem élek vele, nekem ez a személyes meggyőződésem. De a tiédet is el tudom fogadni. Néha viszont szeretek vizipipázni (normál dohánnyal), ebbe is biztos bele lehetne kötni. Lényeg a mértéktartás!

2014. márc. 31. 15:13
 26/40 Égenjáró Lukács válasza:

"Mindent megvizsgáljatok, ami jó azt megtartsátok!"

"Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére míveljetek." (I Kor 10:31)

Ha ezek teljesülnek, nem látok benne kivetnivalót. Saját lelkiismeretünkkel kell elszámolnunk.

2014. márc. 31. 15:18
 27/40 anonim ***** válasza:

"nem szerettem az érzést, hogy totál elveszítem a kontrollt saját magam, gondolataim fölött"

Érdekes, de szerintem ez a fűre nem igazán jellemző. Persze, némiképp meg változtatja a gondolkodást (elvégre tudatmódosító), de én például betépve mindenféléket ki szoktam találni, ilyenkor tele vagyok kreatív ötletekkel, ha pedig filmet nézek, zenét hallgatok, baromira bele tudom magam élni (ha leköt). Persze, hosszútávon valóban nem jó, tudni kell mértéket tartani.

2014. márc. 31. 16:24
 28/40 anonim ***** válasza:
tele vagy kreativitással csak lusta vagy megcsinálni,vagy el is felejted fél perc múlva:D
2014. márc. 31. 19:43
 29/40 anonim ***** válasza:
Miért te talán csináltál már valami kreatívat? Rosszindulatú vagy és fölényes :D
2014. márc. 31. 20:52
 30/40 anonim ***** válasza:
A fű hatása alatt tele vagy kreativitással, aztán a kijózanodás után mindent elfelejtesz, mert leépül az agyad. Akkor ez sakk-matt. Vagy valamit alkottál, megvalósítottál az megváltoztatta az életed, gazdaggá tett, vagy zsenivé? Hagyjuk,...tipikus szerfogyasztó duma. Új dimenziók nyílnak meg, tisztábban látsz mindent, jobban felfogod a dolgokat... csak kár, hogy másnapra ebből semmi nem marad😋
2014. márc. 31. 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!