Ha az egész Biblia Isten szava, miért csak az újszövetség vonatkozik a keresztényekre?
Ahogy kedves Kárhozott Menyus is írta, az bizony a zsidóknak szólt. Az ő dolguk lett volna a hitre vigyázni és terjeszteni, de nem tették meg, egy törvényeskedő, betűimádó nép a mai napig.
Jézus az Újszövetségben két dolgot emelt ki, amit kötelező betartanunk, az pedig Isten szeretete, és a másik emberé. Igazság szerint ha jobban belegondolsz, akkor ebben sokkal több van, mint mindenféle szokások és hagyományok betartása. A keresztények ezért választják szét a kettőt.
Szia!
Mert az első osztályos tananyag is a teljes tananyag része, de egy bizonyos tudásanyag elsajátítása után,-például hatodikban-, nem kell arra visszatérned. Az Ószövetség egy bizonyos lelki, szellemi fejlettségi skálán lévő embernek szükséges, és van akinek szükségtelen.
Tettszett Pietrosol szemléltetése
A megírtak szerint az Ó szövetséget Isten újszövetséggel váltja fel Jézus által.
(Jeremiás 31:31, 32) 31 „Íme! Jönnek napok — ez Jehova kijelentése —, és új szövetséget kötök Izrael házával és Júda házával. 32 Nem olyan szövetséget, amilyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről. »Azt a szövetségemet ők megszegték, noha én férjuruk voltam nekik« — ez Jehova kijelentése.”
Így ez kell hogy mindenkire érvényes legyen, de a régi dolgok pedig tanulságok kell hogy maradjanak számunkra, hogy mi ne kövessük el azokat a hibákat amiket a valaha Isten népe tett.
Jak 1,17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.
Egyszer azt mondaná, hogy valami utálatos előtte, aztán meg nem?
3Móz 7,21 Ha valaki akármi tisztátalanhoz ér,
tisztátalan emberhez, vagy
tisztátalan baromhoz, vagy
akármihez, a mi tisztátalan
útálatosság
3Móz 11,7 És a disznót, mert hasadt körmű
ugyan és egészen ketté hasadt
körme van, de nem kérődzik;
tisztátalan ez néktek.
Ahhoz képest, hogy annak az Istennek a kijelentése ellenére, akiben meg csak a változásnak az árnyéka sincs, sertés húsokkal és termékekkel vagyunk körbevéve. Pedig annak érintése is utálatos.
Bocsáss meg, de ennyi?
az étkezésről írtál.
Más erkölcsi téren tett kijelentések amik hasonlók?
Nincsenek?
Hát itt van egy idézet:
(Kolosszé 2:16, 17) 16 Senki tehát meg ne ítéljen titeket evés és ivás dolgában, vagy ünnep vagy az újhold megtartása vagy sabbat tekintetében; 17 mert mindez az eljövendőknek árnyéka, a valóság azonban a Krisztusé.
(Cselekedetek 15:27-29) . . .. 28 Mert a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: 29 tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a paráznaságtól. Ha gondosan megőrzitek magatokat ezektől, jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”
(Cselekedetek 11:7-9) . . .»Kelj fel, Péter, vágd le, és egyél!« 8 Én azonban ezt mondtam: »Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ment be a számba beszennyezett vagy tisztátalan dolog.« 9 Másodszor az égből jövő hang így felelt: »Amit az Isten megtisztított, azt te ne hívd többé beszennyezettnek.«
Szerintem ezen kívül semmilyen más értékrendet nem írt felül a Teremtő, S egy kijelentésből csinálsz világháborút, míg mások azt is megszegik Isten nevében amit valóban nem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!