Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az egész Biblia Isten...

Ha az egész Biblia Isten szava, miért csak az újszövetség vonatkozik a keresztényekre?

Figyelt kérdés
2013. júl. 16. 16:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
44%
A kb. 666 törvény csak a zsidòknak szòlt konkrétan.
2013. júl. 16. 16:25
 2/18 anonim ***** válasza:

Ahogy kedves Kárhozott Menyus is írta, az bizony a zsidóknak szólt. Az ő dolguk lett volna a hitre vigyázni és terjeszteni, de nem tették meg, egy törvényeskedő, betűimádó nép a mai napig.

Jézus az Újszövetségben két dolgot emelt ki, amit kötelező betartanunk, az pedig Isten szeretete, és a másik emberé. Igazság szerint ha jobban belegondolsz, akkor ebben sokkal több van, mint mindenféle szokások és hagyományok betartása. A keresztények ezért választják szét a kettőt.

2013. júl. 16. 16:44
 3/18 Salamon Bálint ***** válasza:
90%
Szeretném hozzátenni, hogy maga Jézus ismerte és hitte az Ószövetségben írtakat.
2013. júl. 16. 16:47
 4/18 Salamon Bálint ***** válasza:
Amúgy pedig a keresztényekre az ószövetség is vonatkozik, lévén a genezissel kezdődik.
2013. júl. 16. 16:48
 5/18 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Mert az első osztályos tananyag is a teljes tananyag része, de egy bizonyos tudásanyag elsajátítása után,-például hatodikban-, nem kell arra visszatérned. Az Ószövetség egy bizonyos lelki, szellemi fejlettségi skálán lévő embernek szükséges, és van akinek szükségtelen.

2013. júl. 16. 17:24
 6/18 anonim ***** válasza:
50%

Tettszett Pietrosol szemléltetése

A megírtak szerint az Ó szövetséget Isten újszövetséggel váltja fel Jézus által.

(Jeremiás 31:31, 32) 31 „Íme! Jönnek napok — ez Jehova kijelentése —, és új szövetséget kötök Izrael házával és Júda házával. 32 Nem olyan szövetséget, amilyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről. »Azt a szövetségemet ők megszegték, noha én férjuruk voltam nekik« — ez Jehova kijelentése.”

Így ez kell hogy mindenkire érvényes legyen, de a régi dolgok pedig tanulságok kell hogy maradjanak számunkra, hogy mi ne kövessük el azokat a hibákat amiket a valaha Isten népe tett.

2013. júl. 16. 18:43
 7/18 anonim ***** válasza:
51%

Jak 1,17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.

Egyszer azt mondaná, hogy valami utálatos előtte, aztán meg nem?

2013. júl. 16. 18:51
 8/18 anonim ***** válasza:
Nem. tudnál olyat mondani ami akkor "utálatos" volt utána meg nem?
2013. júl. 16. 19:32
 9/18 anonim ***** válasza:

3Móz 7,21 Ha valaki akármi tisztátalanhoz ér,

tisztátalan emberhez, vagy

tisztátalan baromhoz, vagy

akármihez, a mi tisztátalan

útálatosság

3Móz 11,7 És a disznót, mert hasadt körmű

ugyan és egészen ketté hasadt

körme van, de nem kérődzik;

tisztátalan ez néktek.

Ahhoz képest, hogy annak az Istennek a kijelentése ellenére, akiben meg csak a változásnak az árnyéka sincs, sertés húsokkal és termékekkel vagyunk körbevéve. Pedig annak érintése is utálatos.

2013. júl. 17. 06:41
 10/18 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, de ennyi?

az étkezésről írtál.

Más erkölcsi téren tett kijelentések amik hasonlók?

Nincsenek?

Hát itt van egy idézet:

(Kolosszé 2:16, 17) 16 Senki tehát meg ne ítéljen titeket evés és ivás dolgában, vagy ünnep vagy az újhold megtartása vagy sabbat tekintetében; 17 mert mindez az eljövendőknek árnyéka, a valóság azonban a Krisztusé.

(Cselekedetek 15:27-29) . . .. 28 Mert a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: 29 tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a paráznaságtól. Ha gondosan megőrzitek magatokat ezektől, jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”

(Cselekedetek 11:7-9) . . .»Kelj fel, Péter, vágd le, és egyél!« 8 Én azonban ezt mondtam: »Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ment be a számba beszennyezett vagy tisztátalan dolog.« 9 Másodszor az égből jövő hang így felelt: »Amit az Isten megtisztított, azt te ne hívd többé beszennyezettnek.«

Szerintem ezen kívül semmilyen más értékrendet nem írt felül a Teremtő, S egy kijelentésből csinálsz világháborút, míg mások azt is megszegik Isten nevében amit valóban nem kellene.

2013. júl. 17. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!