Római Katolikus keresztények hogyan állnak a politikához?
Katolikusként egyetlen pártra se tudok nyugodt szívvel szavazni, mert mindegyikben vannak szemét dolgok.
A legkisebb rossz elve mentén döntök.
Azt nézem, mit gondol emberről, családról, és hogy ebből mennyit valósít meg. Ennyit tudok tenni, utánanézek, embereket kérdezek meg.
A napi politika meg semmilyen szinten se érdekel, tv-m sincs, nem olvasom a híreket.
/Mátyás
Én katolikus vagyok és Mesterházyra szavazok.
Azért rá, mert ő az egyetlen, aki foglalkozik a szegények problémáival. Orbán, bár szavakban keresztény de nem érdekli milliók nyomora. Helyette luxus-stadiont építtet Felcsúton, Debrecenben stb.
Arról nem is beszélve hogy "akinek nincs semmije az annyit is ér..." Lázár Jánostól (Fidesz)...
Mát. 7.21
Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
Mát. 7.22
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! * nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
Mát. 7.23
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek * titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
Mát. 25.41
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok * tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Mát. 25.42
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
Mát. 25.43
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
Szóval attól mert szépeket mond Viktor meg Semjén, attól még nem lesznek keresztények. Nem a szavak hanem a tettek számítanak. De azok nagyon is.
A baloldal felszámolná a gyermekéhezést egy éven belül. A hajléktalanokat pedig nem kitiltaná a közterületekről, hanem visszavezetné őket a társadalomba. Az éhbérért dolgozó közmunkások végre valódi, piaci alapú munkahelyekhez juthatnának.
Szóval én arra szavazok aki tesz is az elesettekért, nemcsak luxus-stadionban szotyizik a haverokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!