Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Római Katolikus keresztények...

Római Katolikus keresztények hogyan állnak a politikához?

Figyelt kérdés
Esetleg van olyan politikai párt amiről valamilyen szinten elmondható, hogy a legtöbb katolikus rájuk fog szavazni?

2014. márc. 22. 10:40
1 2
 11/12 Anxo ***** válasza:

Katolikusként egyetlen pártra se tudok nyugodt szívvel szavazni, mert mindegyikben vannak szemét dolgok.

A legkisebb rossz elve mentén döntök.

Azt nézem, mit gondol emberről, családról, és hogy ebből mennyit valósít meg. Ennyit tudok tenni, utánanézek, embereket kérdezek meg.

A napi politika meg semmilyen szinten se érdekel, tv-m sincs, nem olvasom a híreket.

/Mátyás

2014. márc. 29. 11:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Én katolikus vagyok és Mesterházyra szavazok.

Azért rá, mert ő az egyetlen, aki foglalkozik a szegények problémáival. Orbán, bár szavakban keresztény de nem érdekli milliók nyomora. Helyette luxus-stadiont építtet Felcsúton, Debrecenben stb.

Arról nem is beszélve hogy "akinek nincs semmije az annyit is ér..." Lázár Jánostól (Fidesz)...

Mát. 7.21

Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Mát. 7.22

Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! * nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

Mát. 7.23

És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek * titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

Mát. 25.41

Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok * tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

Mát. 25.42

Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

Mát. 25.43

Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

Szóval attól mert szépeket mond Viktor meg Semjén, attól még nem lesznek keresztények. Nem a szavak hanem a tettek számítanak. De azok nagyon is.

A baloldal felszámolná a gyermekéhezést egy éven belül. A hajléktalanokat pedig nem kitiltaná a közterületekről, hanem visszavezetné őket a társadalomba. Az éhbérért dolgozó közmunkások végre valódi, piaci alapú munkahelyekhez juthatnának.

Szóval én arra szavazok aki tesz is az elesettekért, nemcsak luxus-stadionban szotyizik a haverokkal...

2014. ápr. 2. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!