A keresztények jelentős része miért nem fogadja el Mohamedet prófétának?
Fõleg hìvõkeresztények vàlaszàt vàrom.
A témàban laikusak és csúfolòdòk kìméljenek
Mohamed, (akárcsak Jeh¤va haszontalan tanúi) antikrisztusi próféta volt:
"Allah
csupán egyetlen isten. Magasztaltassék! Hogyan is
lehetne gyermeke?"
Istennek van Fia, aki a názáreti Jézus Krisztus.
A keresztények többsége - véleményem szerint - semmi kivetnivalót nem talál más vallások más kinyilatkoztatásai mögött.
Mert minden vallás ugyanazon emberi értékekre épít. A dolog lényege nem az, Mohamed-e a próféta, vagy Buddha megvilágosult-e. A lényeg az a fajta tisztesség, emberiesség, ha úgy tetszik szeretet, ami minden vallásból sugárzik.
Amikor fölteszed ezt a manipulatív kérdésedet, ami arról szól, hogy van egy világvallás, amelyik tagad egy másik világvallás nagyszerű dolgát, manipulálsz és hazudsz.
Nem tudom mire jó ez.
A keresztények (itt most nem a hobbikeresztényekre gondolok, akik bemennek meglocsolni a gyerek fejét, majd kimenvén a templomból tovább mívelik a bűnt, a Bibliát sosem olvasva, de Isten kegyelmét azért elvárva) a Bibliát veszik alapul, amely ezt írja:
1 János 2:22: „Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, mert tagadja az Atyát és a Fiút.”
Mohamed csak prófétaként beszél Jézusról, nem úgy, mint Megváltó.
Ezt is írja a Biblia:
“Mert hamis messiások és hamis próféták lépnek elő, akik nagy csodákat és jeleket tesznek, hogy becsapják, ha lehet, még Isten választottait is. De ti vigyázzatok, hiszen én előre figyelmeztettelek titeket” (Mk 13:22-23)
Mi az iszlám gyümölcse? A Koránban az áll, hogy a hitetlenek torkát el lehet vágni. Buzdít arra, hogy végezzék ki azokat, akik nem fogadják el Allahot istenüknek, Mohamedet prófétának. Szerinted ez mennyire jézusi tanítás?
Jézus így figyelmeztet: “Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhoknak álcázva közelednek hozzátok, de belül olyanok, mint a ragadozó farkasok! Arról ismerhetitek fel őket, hogy mit tesznek, és annak mi az eredménye. Hiszen a tövises bokor nem teremhet szőlőt, vagy a bogáncskóró fügét” (Mt 7:15-16).
Tudod, a tudatlanok híresztelésével ellentétben, a Biblia nem férfipárti, nagyon is védi a nőket, legfőképpen a gyerekeket. A Koránban mit látsz? A nő másodrangú, értéktelen. Ezt tanulják, ezt tanítják, Mohamed is ezt tanította.
Nem célom az iszlám lejáratása, de én most a Biblia tükrében válaszoltam és még lenne ige, amit bemásolhatnék.
A keresztények (mondom a valódi keresztények) békepártiak. Ide nem sorolom a középkori gyilkosokat, akik ugyanúgy ahogy az iszlám Allah nevében, ők Isten szent nevét bemocskolva irtották az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!