Melyik vallás mond igazat?
<< de ez nem annyira Neked szólt, mint a 25-ös félreértelmezésnek. >>
...amivel én is lelkesen egyetértettem
<< Egyébként abban egyetértünk, hogy azon a téren rengeteg elmaradás van sajnos, >>
Most meg már magyarázkodsz. Csernus látott már? Azt mondaná, hogy meg akarsz felelni az elvárásoknak... :P
Egyébként ha a Kérdezőnek akarok válaszolni:
Első körben higgy mindegyiknek, de aztán vizsgáld meg minden vallás történetét, azt a kultúrát, ahol kialakultak, az eredeti forrásokat, és ütköztesd mindegyik tanítást egymással és önmagad tapasztalatával. Lehet, hoyg hosszú macerás út, de így is egy idő után kiviláglik, hogy ki mit mond és melyik az, amelyik a legmagasabb szintre juttatja az embert és a legjobban magyarázza meg a világot.
Másik (rövidebb) alternatíva, hoyg imádkozol és figyelsz Isten válaszára, de kérd azt, hogy tök hétköznapi világos módon válaszoljon, ne valami misztikus hangon szólaljon meg a lelkedben, vagy irányítsa a tollat a papíron vagy hasonló baromságok, mert az nagy valószínűséggel a saját fantáziád vagy az ellenfél válasza lesz és be is kattanhatsz tőle. Szóval, csak szépen világosan, mert az igaz Isten alapvetően szép és világos.
Jaj, Zolikám, ne erősítsd azt, hoyg méltó volt kifakadásom. :) Figyelj:
<< de ez nem annyira Neked szólt, mint a 25-ös félreértelmezésnek. >>
"...amivel én is lelkesen egyetértettem"
Hát ez a Te hibád, hogy egyetértettél olyannal, amivel nem értettál volna egyet, ha pontosan elolvasod azt forrásművet (lásd a Biblai eleje), amiről ez a téves vélemény született.
"Most meg már magyarázkodsz."
Te meg kötözködsz? Egyébként az igaz keresztények meg pont azok, akik sok téren vállalják, hogy nem felelnek meg a világ elvárásainak. De nem értem miben magyarázkodom, a homályra rámutattam, cáfoltam (ha még így sem meggyőző, nézzük meg együtt, mit ír a Biblia szó szerint), de ha valakit sértettem volna személyesen kifakadásommal, azért bocsánatot kértem, mert a keresztények is hibáznak, de utána bocsánatot szoktak kérni. Ja persze, de bele lehet kötni abba is, ha bocsánatot kérünk, meg abba is, ha nem... :/
Tehát most értelmetlen személyeskedéssel akarjuk teleszórni ezt a támát vagy beszélünk a valós témáról? Én a továbbiakban arról óhajtok beszélni, ha nem gond. A troll/off szálakat zárjuk le.
<< Tételezzük fel igazad van, tényleg a kereszténység kínál a legtöbbet. Az még nem feltétlen jelenti azt, hogy az az igaz. Anno a Sátán kínálta a legtöbbet >>
Erre mondtam, hogy egyetértek.
Hol is van a Biblia elején ennek a cáfolata???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!