Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás mond igazat?

Melyik vallás mond igazat?

Figyelt kérdés
Úgy össze vagyok zavarodva. Nem tudom kinek higgyek.

2014. márc. 19. 20:01
1 2 3 4
 11/34 sandor76 ***** válasza:

A jo fat a gyumolcseirol lehet felismerni.

Ugyanigy a helyes utat is ,ami Istenhez vezet.

Egy vallast, felekezet tagjait is a gyumolcseikrol,tetteikrol lehet felismerni melyik a helyes.

Ha a hivei ugy elnek ahogy tanitjak ,akkor az jo fa,es jo gyumolcsot teremnek,mondta Jezus.

2014. márc. 20. 08:46
 12/34 anonim ***** válasza:
35%

Egyikbe se higy mert mindegyik bele építi a saját tanait a vallásába.

Jézus Krisztus az út és nincs más Megmentő!

T.M

2014. márc. 20. 15:05
 13/34 anonim ***** válasza:

Számodra egyedül az a vallás képes igazat mondani, amelyet te alkotsz meg.

(és nem mondasz el senkinek)

2014. márc. 20. 22:59
 14/34 anonim ***** válasza:
Szerintem az iszlám (de nem az ami a csapból is folyik... én egy kissebb, kevésbé elfogadott irányzatát követem)
2014. márc. 21. 11:30
 15/34 János114 ***** válasza:

Az Iszlam

Olvasd a Korant es magad is rajohetsz

2014. márc. 22. 11:38
 16/34 anonim ***** válasza:

No az iszlám Sariánál betegebb vallás kevés van a bolygón, az tuti...

Ilyen szempontból hálát kell adnom az égnek, hogy olyan világba születtem, ahol javarészt nem ütik egymást az emberek. Remélem kitart még egy darabig ez az állapot, és nem fognak hamarosan itt is az emberek valami eltérő vallási vagy politikai meggyőződés köntösébe burkolózva egymásnak esni.

2014. márc. 23. 20:42
 17/34 anonim ***** válasza:
Hát kedves utolsó, látszik te is olyan dologrol beszélsz, amiről fingod sincs :)
2014. márc. 23. 21:49
 18/34 anonim ***** válasza:
Egyik sem, gyakorlatilag mindegyik csúsztat és hazudik.
2014. ápr. 13. 17:15
 19/34 anonim ***** válasza:
25%

#17: Lehetséges, valóban nem tudok sokat az iszlám vallásról. Annyit viszont igen, hogy ha lehetséges, még betegebb dolgokat művelnek ma az iszlám vallású államokban, mint amiket a kereszténység engedett meg magának Európában a sötét középkorban. Elég csak megnézni, mit művelnek a siíták meg a szunniták a Közel-Keleten, és általában milyen a törvénykezés az arab, perzsa és környező államokban. Valamint hogy hogyan kínozzák és gyilkolják halomra egymást az emberek azokban az afrikai államokban, amelyekben éppen mostanában kezd teret hódítani magának az iszlamizmus.

És ha megbocsátasz, ennyi nekem bőven elég is ahhoz, hogy ne is akarjak közelebbi kapcsolatba kerülni az iszlám vallással.

2014. ápr. 14. 14:53
 20/34 Girgoy ***** válasza:

Lehet rövis és kötetnyi választ is adni erre. De álljon itt a rövid:

Minden vallás az adott kultúrából abból indul ki, hogy érez az emebr jelen állapotánál magasabbrendű minőséget és efelé törekszik. Ennek a törekvésnek a legtökéletesebb megvalósulása a kereszténység (na, hátra kövekkel, megmodnom miért!), azért mert az arról szól, hogy az ember a Megtestesült Isten testének részévé válik. Amire mások csak törekednek, de a fantáziájuk nem terjed ki, azt a vélt a kereszténység kínálja a maga egyházi szentségi életével, mert ezt semmi más nem tudja überelni. Legfeljebb hazudoznak, hogy a kereszténység nem is erről szól, mert nem fogják fel a titkot.

A kereszténységen belül pedig amelyik egyház a legtökéletesebenn megőrizte máig az eredeti egyetemes apostoli tanítást, az az Ortodoxia.

Kifejthetem bővebben is, de a sok összevissza marhaság és üres frázisok helyett mindezt kőkeményen objektíven alá is lehet támasztani. Ennyi.

2014. ápr. 14. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!