Az adventistáknak mit jelent pontosan a Szent Szellemmel való betöltekezés, amiről a Biblia is ír?
...bocs a hibás írásért.....:-)
Katy
Nevess kéti, a rothadt gyümölcsöd messziről bűzlik.
Péter: Nem te döntöd el, hogy melyik forditás helyes, csak akkor gondolhatod mindezt, ha igyekszel az egyházad tanításához alkalmazni.
Én egyetlen árva szóval sem beszéltem a nyelveken szólásról és nem a jehovistákhoz intéztem a kérdést.
Bemásoltam azokat az igéket, amik mutatják, hogy miket ajándékoz a Szent Szellem, vagy ahogy Péternek jobban esik, a Szentlélek. Az, hogy ezek mellett vannak még ajándékai, amiket Péter felsorolt, az egy dolog. De miért siklanak a többi felett el az adventisták? Ennek egy magyarázata lehet, mégpedig az, hogy megtéretlen embert nem ajándékoz és az adventisták, ahogy a jehovisták is abban hisznek, hogy tanulni kell a hithez, holott nem a betű hoz sem megváltást, sem megtérést, sem megszentelődést.
A betű imádata nem hoz ajándékot! Ezen miért nem gondolkodtok el? Miért kell egy álproféta tanítását követni, akinek bár egyetlen megvalósult proféciája nincs, mégis vakon követitek, mert többnek érzitek magatokat a szombat miatt, a jehovisták meg a név miatt.
Az ajándékok mai napig járnak és nem csak a nyelveken szólásról van szó, ami mondjuk szerintem megszűnt, de ezt ráhagyom a karizmatikusokra, hanem a többi ajándékról. Miért nincs egy sem az adventistáknál? Amiket Péter felsorolt, azt meg is lehet játszani a tesóknak, a szív attól még rohad. Amiket én írtam igéket, azok viszont nyilvánvaló ajándékok. Vagy annyira messze mertek menni gőgötökben, hogy képesek vagytok semmisnek venni Pált, csak fedezve legyen a tanításotok?
Sziasztok!
Több észrevételem is van.
1. Nem hiszem, hogy ismernéd Katyt, így a megjegyzésed vele kapcsolatosan - amellett, hogy bántó - még igazságtalan is. Ez olyan gyümölcs, ami "bűzlik".
2. Valószínűleg nagyobb eséllyel döntöm el, hogy melyik fordítás helyes, mint te, tekintettel arra, hogy én a teológián megtanultam a bibliai héber és görög nyelveket, ami alapján meg tudom ezt tenni.
3. Te magad idézted a "nyelveken szólást" a #8-as számú kommentedben, a kérdésedet pedig ide írtad a "gyakorikerdesek.hu" oldalra, és sehol nem jelezted, hogy "Jehova Tanúi ne válaszoljanak"...
4. Ha figyelmesen elolvastad volna a válaszom, akkor láthatnád, hogy különbséget tettem a Lélek ajándékai és gyümölcsei közt. Vagyis NEM IGAZ az sem, hogy "ezek mellett vannak még ajándékai, amiket Péter felsorolt, az egy dolog."
5. Mint ahogyan az sem, hogy "elsiklunk a többi felett"! Éppen hogy megfogadtuk Pál apostol tanácsát: "Igyekezzetek pedig a hasznosabb ajándékokra...törekedjetek a szeretetre, igyekezzetek a lelki ajándékokra, leginkább pedig, hogy prófétáljatok." Éppen ez az amit te is kifogásolsz nálunk! :-)
6. Nem mellesleg igen komoly tanítók és gyógyítók is vannak nálunk, egyértelműen a Szent Lélek ajándékaiként.
7. A hithez pedig tanulni kell, ezt maga Pál apostol is elismeri: "Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által."
8. Egyáltalán nem érezzük magunkat többnek a szombat miatt, a szombatot egy lehetőségnek tartjuk, amit butaság nem kihasználni.
9. Az adventistáknál sok ajándék van, de mint írtam ezek önmagukban semmit sem érnek, csak a gyümölcsök, amik számítanak. Ha ezt vitatod Jézussal vitázz ne velem... :-)
A gyümölcsök - nem mellesleg - nem megjátszhatók, ha annak tartod őket Jézus beszédét hazudtolod meg! Lám te sem tudsz szelíd lenni... :-)
Üdv. Péter
"Nem te döntöd el, hogy melyik forditás helyes, csak akkor gondolhatod mindezt, ha igyekszel az egyházad tanításához alkalmazni."
@Kérdező
Péter veled ellentétben beszéli az óhébert, az óarámot és az ógörögöt, mivel teológiát végzett. Ha megmutatsz neki egy eredeti nyelvű Bibliát, el fogja tudni olvasni. Tehát ha valaki, akkor neki egészen biztosan jobban kell tudnia, hogy melyik fordítás áll közelebb az eredetihez. Nem tartom helyesnek, hogy egy olyan embert akarsz kioktati, aki jóval magasabb teológiai műveltséggel rendelkezik itt a fórumon egy pár embernél.
Sziasztok!
Kedves utolsó ebben teljesen egyetértek. Mindazonáltal ez nem mentesít attól, hogy az ember foglalkozzon ezekkel a dolgokkal is. Főképp annak a hátterén, hogy felelősséggel tartozunk másokért is, akiket lehet, hogy éppen ezzel a tudással leszünk képesek az Istenhez vezetni.
Én nem hiszek az "érzelmi kereszténységben". A hitünk szilárd alapokon kell nyugodjon, nem érzéseken. Sokkal fontosabbnak tartom a megváltozott jellemet, mint a különböző hókusz-pókuszokat (már bocsánat).
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!