Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Teremtés vagy evolúció, vagy...

Teremtés vagy evolúció, vagy létezik más alternatíva is?

Figyelt kérdés
Egyik evolucionista rajongó írta, ha hamis az evolúció, attól még nem igaz a teremtés! Ez jól hangzik, mint annyi más evolucionista szöveg, azonban az anyag vagy magát szervezte föl a mai szintre, vagy maga az anyag is teremtés útján jött létre a láthatatlanból és igaz, amit a Biblia tanít az isteni teremtésről!
2014. márc. 15. 12:01
1 2
 11/17 Prókátor ***** válasza:
Van egy harmadik lehetőség: az INTELIGENS TERVEZÉS elmélete! Ez az elmélet magyarázatod ad az evolúció hiányosságaira, és feltételez egy jelen ismereteinken túli inteligens entitást; de nem feszegeti annak mibenlétét. Kvázi teremtéselmélet, istenek nélkül :-)
2014. márc. 15. 17:34
 12/17 anonim ***** válasza:
Amint elbukik a Teremtés elmélete máris abban fogok hinni.Tényleg.
2014. márc. 15. 22:37
 13/17 anonim ***** válasza:

Én abban hiszek konkrétan, hogy ez az egész úgy működik, mint a légzés. Kezdődik egy fizikai szemmel nézve nagy robbanással, ekkor kezd el kitágulni az univerzum és tágul folyamatosan. Majd amikor elérte a végső pontját, akkor elkezd összemenni és visszamegy egy központba azért, hogy aztán megint elkezdjen kiáradni, kitágulni a dolog. A középpontban egy mindenható entitás van, aki végtelen életű...

Maga az evolúció pedig egy játékszabály, amit ez a teremtő alkotott. Megvan a szerepe és működik anélkül, hogy bele kéne avatkozni.

Valahogy egyébként én úgy gondolom, hogy picit naiv dolog azt hinni, hogy mi csak a véletlen műve vagyunk... Nekem ez annyira hihetetlennek tűnik..

2014. márc. 16. 00:02
 14/17 A kérdező kommentje:

" picit naiv dolog azt hinni, hogy mi csak a véletlen műve vagyunk... Nekem ez annyira hihetetlennek tűnik.."

Pedig az evolúcióban ez alaptanítás!

2014. márc. 16. 14:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez nem laptanítás az evolúcióban, még csak nem is állított soha senki ilyet.

Az evolúció csak arra terjed ki, hogy hogyan fejlődik és alkalmazkodik az élet, de arra nem, hogy hogyan jött létre.

Szóval éppúgy akár meg is teremthették az életet, egy egyszerű formában.

2014. márc. 16. 14:20
 16/17 anonim válasza:
És ha a Teremtő direkt teremtett úgy, hogy tudjanak az élőlények továbbfejlődni, alkalmazkodni? Ilyennek találta ki, és nézi, hogy alakul, amit elkezdett...
2014. ápr. 7. 20:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Éppen erről volt szó eddig is.
2014. ápr. 8. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!