Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gospelkórusok milyen vallásokn...

Gospelkórusok milyen vallásoknál vannak (milyen vallású templomokban vannak?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 01:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak templomokra jellemző a gospel előadás, másféle rendezvényeken is szoktak ilyet előadni. Egyébként jó kérdés, katolikusoknál biztos van, de szerintem a protestáns gyülekezetekre is ugyanúgy jellemző lehet. Mivel főleg az Egyesült Államokban jellemző, a mormonok is felvetődnek, arról sokat nem tudok (mármint a mormon vallásról). Valószínűleg náluk is egyébként :)
2009. dec. 15. 08:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
pl. amerikai baptistáknál
2009. dec. 15. 17:16
 3/5 anonim válasza:
Magyarországon szerintem az evangélikusok járnak élen ebben a műfajban. A Lágymányosi Ökumenikus Központban pl. van egy elég profi kórusuk.
2010. jan. 6. 00:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Hit gyüli + az összes karizmatikus gyülekezet. Van belőlük jó pár mindenféle felekezeten belül.
2010. jan. 6. 16:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Ugyebár ez főként Amerikára jellemző, azon belül is általában a feketék ennek a műfajnak a művelői.Amerikában pedig első sorban a protestáns felekezetek a dominánsak.Itthon viszont szerintem inkább a szektáknál ill. esetleg néhány protestáns egyháznál lehet találkozni vele.Görög vagy Római katolikusoknál ill. ortodoxoknál kizártnak tartom.
2010. jan. 7. 03:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!