Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a helyzet akkor ha egy...

Mi a helyzet akkor ha egy hívő még is elvesz egy nem hívőt? (keresztény)

Figyelt kérdés
2014. márc. 14. 18:12
1 2
 11/14 Szeressük egymást ***** válasza:

Mennyire komoly hívő? :-)

1Kor 6:15 Nem tudjátok-e, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.

2014. márc. 14. 23:17
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
Ebben az esetben vele kell leélnie az életét. A következmények azonban teljes mértékben beláthatatlanok. Ha az ember Isten választottját választja, akkor garanciát is kap, ha pedig megy a maga feje után, vagy nem is éppen a feje után, akkor nincs garancia. Igazából az életébe kerülhet, de lehet, hogy túléli. Vagyis kétesélyes, de mindenképpen fájdalmasabb út, akkor is, ha mégis a Mennyben végződik.
2014. márc. 15. 01:37
 13/14 A kérdező kommentje:

Katy Weaver de gyorsan ítélsz. Még akkor is ha igazad van. Csak azt nem tudom van e jogod hozzá. Szerinted olyan könnyű? Még is mitgondolsz minek lett ez a kérdés feltéve?

De had kérdezzek vissza. Isten hogyan képes szeretni a bűnös embereket?

Asperrimus nagyon jól leírja hogy mi történhet. Köszönöm!

2014. márc. 15. 12:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda válaszok születnek itt is...

Ha valaki hívőként beleszeret egy nem hívőbe, ott már csak a testi szépség játszhat szerepet? Nem hívőnek nem lehetnek belső értékei? Nos, én nagyon is értékes embereket ismerek, akik nem keresztények, vagy akár meggyőződéses ateisták.

Még jobb: az életébe kerülhet egy nem hívővel kötött házasság? Nem túlzás ez egy kicsit? Értem, hogy itt az örök életére gondolsz, de én kizártnak tartom, hogy Isten azért fordulna el valakitől, mert összeházasodik egy nem kereszténnyel. Az igaz lehet (hangsúlyozom LEHET, nem biztos), hogy nagyon félremehet az illetőnek az élete, ha nem a számára megfelelő személlyel köt házasságot. De ez nem a valláson múlik, csak éppen ez is szerepet játszhat benne. Ha egy pár folyton veszekszik és támadja egymást a vallási nézete, világnézete miatt, ott sok jóra nem lehet számítani. Azt meg már tapasztalatból tudom, hogy a hasonló gondolkodásmód fontos egy párkapcsolatban. DE. Két különböző vallású ember is lehet hasonló gondolkodású, hasonló értékrendű!

Kedves Kérdező! Gondolom, magadról tetted fel ezt a kérdést. Én teljesen megértem az aggályaidat, pár éve én is ugyanígy voltam. Én keresztény, az akkori párom nem vallásos, viszont az ezotéria iránt érdeklődő. Elég sok gondot okozott ez nekem akkor, rengeteg agyalást. Végül teljesen más dolgokon bukott meg a kapcsolatunk, már nem vagyunk együtt, de NEM vallási okok miatt. Azóta már eléggé elszakadtam a hittől, amit valójában nem is bánok, nem akarok vallási fanatikus lenni, csak egy jó ember, aki azonban továbbra is szem előtt tartja Istent és az egyetemes értékeket.

Ha érdekel bővebben, és szeretnél tanácsokat, nyugodtan írj privátot.

2014. márc. 15. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!