Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van itt vitatkozni...

Mi értelme van itt vitatkozni arról, hogy Isten létezik-e vagy sem, vagy hogy melyik vallás az "igazi"?

Figyelt kérdés

Egy internetes oldalon keresztül úgyse győzünk meg senkit. Pláne egy ilyenen keresztül. Akkor meg minek vitatkozni?

Már unom ezt a sok hülye kérdést, aminek a vége úgyis mindig csak a veszekedés és a másik anyázása.

2009. dec. 14. 13:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én egyedül amúgy azon vagyok kiakadva, amikor meghallgatom más nézeteit, aztán elmondom én is az enyémet, majd közlik velem, hogy a pokolra kerülök, meghalok és szar lesz az életem. Nos ha ez a hozzáállás nem lenne, lehet többen lennének mélyebb hívők.
2009. dec. 15. 08:08
 12/13 anonim ***** válasza:

Annyiféle fű nő a réten s annyiféle növény terem a földön, jó és rossz, egészséges és ártalmas: tehát ne együnk egyikből se? Ne keressük ki a búzát a konkoly közül? Ha sokféle vallás van, tessék megkeresni, melyik az igazi, melyik viseli magán az Istentől való elrendeltség és törvényesség ismertető jegyeit, nem pedig valamennyit, az igazat s a hamisat, egyformán visszautasítani!

Az igazságot bizony meg lehet különböztetni a hamisságtól, bár ez a munka bizonyos komoly utánjárást követel. Azon a címen elhanyagolni az Isten parancsolatait, kinyilatkoztatásait, mert vannak nyilván téves vallások is, ugyanolyan eljárás volna, mintha valaki nem akarna lélegzetet venni, merthogy vannak a világon mérges gázok is.

2009. dec. 15. 10:55
 13/13 anonim ***** válasza:
2009. dec. 15. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!